RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Trīs iemesli, kuru dēļ ir vērts skatīties jauno mistikas trilleri „Par ko klusē priedes”

Trīs iemesli, kuru dēļ ir vērts skatīties jauno mistikas trilleri „Par ko klusē priedes”
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.05.2015. 16:28

Nemēģini to pamest. Nerunā par pagātni. Vienmēr atbildi uz telefona zvaniem. Strādā, esi laimīgs un baudi dzīvi Veivordpainā – gleznainajā lauku Perfektvilā, kurā nekas nav tā, kā šķiet pirmajā mirklī. Par to, kas patiesībā notiek Ilinoisas štata pilsētiņā, stāsta jaunais aizraujošais trilleris „Par ko klusē priedes”. 

 

Mistikas seriāls, kura pirmizrāde pasaules 14.maijā gaidāma TV kanālā „FOX”, sākas ar slepenā aģenta Ītana Bērka (Meta Dilona) braucienu uz Veivorpainu. Ītanam, vienam no labākajiem slepenā dienesta darbiniekiem, ir jāsameklē divi pazuduši federālie aģenti. Taču atbilžu vietā Bērkam rodas aizvien vairāk jautājumu. Turklāt izrādās, ka arī pazudusī kolēģe un bijusī draudzene Keita Hjūsone (Karla Gudžino) ir saistīta ar Veivordpainu.

 

Perfekta un „safrizēta” ASV mazpilsētas vide

ASV Ziemeļrietumos esošā Veivordpaina ir vienkārši ideāla: glītas mājas, manikirēti zālieni, bērni droši spēlējas uz ielas. Režisors M. Naits Šjamalans atzīst, ka viņam patīk senas lietas un ka seriālā atainoto vidi ir iedvesmojušas Filadelfijas ārpilsētas. Proti, tā ir vide, kurā izaudzis pats režisors. Filadelfijā noskatītas un trillera vajadzībām īpaši piemeklētas māju fasādes, kas pārceltas uz Britu Kolumbiju, jūras un kalnu ieskauto Vankūveru, kur notika filmēšana. Ēkas reprezentē ASV „tādu, kāda tā ir konkrētā mirklī”, atzīst Šjamalans.

 

Nekas nav tā, kā izskatās

Veivordpainā ikviens dzīvo un darbojas kā ideāls robots, taču tiem, kas uzdrīkstas pārkāpt noteikumus, draud briesmas. Slimnīcas medmāsa Pema (oskarotā Melisa Leo) izskatās kā žēlsirdības eņģelis, kas izkāpis no 1950.gadu foto, taču patiesībā ir īsta cietuma uzraudze. Šerifs Arnolds Poups (Terenss Hovards) ir liels ruma un rozīņu saldējuma cienītājs, taču nogalina ikvienu, kas vēlas pamest idillisko pilsētiņu.

 

Slepenais aģents Ītans te satiek arī noslēpumaino psihiatru Dr.Dženkinsu (Tobijs Džonss), kurš apgalvo, ka Bērkam ir nervu sabrukums, leļļu meistaru Haroldu Belindžeru (Rīds Daimonds), jautro bārmeni Beverliju (Džuljeta Luisa). Bērks drīz vien atklāj sazvērestību un norises, kuras slepenais aģents vienkārši nespēj pieņemt. Beverlija, bez vārdiem mēģinot pateikt, kas pilsētiņā patiesībā notiek, pati cenšas tikt prom no Veivordpainas.

 

M. Naits Šjamalans savācis spožu aktieru ansambli

Jaunais desmit sēriju trilleris „Par ko klusē priedes” ir spraigo stāstu meistara, režisora M. Naita Šjamalana pirmā pieredze televīzijā. Tas tapis pēc Bleika Krauča populārā romāna „Priedes”.

 

Slepenā aģenta Ītana Bērka lomā filmējies 80.gadu tīņu elks, policista Džona Raiana atveidotājs oskarotajā grāvējfilmā „Sadursme” - Mets Dilons (51). „Ir lieli aktieri, kas filmējas ziepju operās, un tā ir briesmīga pieredze. Šķiet, man nevajadzētu tā teikt, jo nav šādas pieredzes, taču iedomājos, ka tas varētu būt ļoti grūti,” pirms jaunā seriāla pirmizrādes atzīst Dilons.

 

Seriālā redzēsim arī tādus pieredzējušus aktierus kā Melisa Leo, Džuljeta Luisa, Tobijs Džons, Terenss Hovards, Houpa Deivisa un Karla Gudžino.

 

Ieintriģējām? Tad nepalaid garām un noskaties jauno desmit sēriju trilleri par mistiskiem notikumiem gleznainā mazpilsētā „Par ko klusē priedes” kanālā „FOX” ceturtdienās, plkst. 22:00 no 14.maija. Pirmizrāde vienlaicīgi notiks 125 valstīs.