RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

FOTO: CILVĒKI GĀŽ RIŅĶĪ JAUNO KFC RESTORĀNU RĪGĀ

FOTO: CILVĒKI GĀŽ RIŅĶĪ JAUNO KFC RESTORĀNU RĪGĀ
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 28.08.2015. 16:05

28. augustā pašā Rīgas centrā, Audēju ielā 14, atklāts jauns ātrās apkalpošanas restorāns KFC (Kentucky Fried Chicken). Tas ir pirmais KFC restorāns Latvijā. Viena no KFC unikālajām iezīmēm ir pasaulslavenā vista, ko pirms 75 gadiem radīja leģendārais pulkvedis Sanderss un kuru tagad varēs nobaudīt arī Latvijas iedzīvotāji.

 

Ātrās apkalpošanas restorāns KFC ir izvietots divos stāvos 300 kvadrātmetru platībā. Vistas gaļas cienītāji varēs tajā ieturēt maltīti visas dienas garumā jebkurā gada dienā.

 

„Mēs esam ļoti lepni par to, ka atveram pirmo KFC restorānu Rīgā. Restorānam tika izvēlēta īpaša vieta pašā pilsētas sirdī, un mēs ticam, ka Rīgas iedzīvotāji novērtēs un iecienīs KFC piedāvāto ēdienu. Tas ir viens no lielākajiem restorāniem Baltijas valstīs, kurā 50 darbinieki ik dienas apkalpo simtiem apmeklētāju,“ stāsta UAB „Cibus Restaurants“ vadītājs un KFC un Pizza Hut franšīzes īpašnieks Baltijas valstīs Sigurdurs A. Sigurdsons.

 

Oriģināla recepte un svaiga garša

KFC restorānu tīkls ir pazīstams ar savu īpašo vistas garšu, kas veidota pēc oriģinālās receptes. To pirms vairāk nekā 75 gadiem Amerikas Savienotajās Valstīs radīja uzņēmuma dibinātājs pulkvedis Hārlands Sanderss, kura seja ir kļuvusi par KFC simbolu. Šis zīmols ir viens no pazīstamākajiem pasaulē. Kopumā 118 pasaules valstīs un reģionos ir aptuveni 20 000 KFC restorānu, kuros ik dienas tiek apkalpoti 12 miljoni apmeklētāju.

 

Pulkveža Sandersa radītā vistas pagatavošanas recepte neatstāj vienaldzīgu nevienu KFC apmeklētāju. „Mūsdienās šī recepte tiek rūpīgi sargāta, un ir plānots to paturēt noslēpumā arī turpmāk. Unikāla 11 dažādu garšvielu un garšaugu maisījuma piešķirtā garšas buķete radīs laimes sajūtu jūsu vēderā un kļūs par ko tādu, ko jūs nevarēsiet aizmirst vēl ilgi,“ apgalvo Sigurdurs A. Sigurdsons.

 

Ar labu recepti vien nepietiek. Tas ir tikai viens no iemesliem, kādēļ KFC vista ir tik garšīga. „Mēs rūpējamies par to, lai mūsu restorāni izmantotu tikai labākās un svaigākās izejvielas. Labas garšas pamatā ir svaigas un augstvērtīgas sastāvdaļas. Mēs vienmēr izvēlamies piegādātājus ar lielu atbildību, lai nodrošinātu, ka tiek pasniegts kvalitatīvs ēdiens. Tas mūsu restorānos vienmēr tiek gatavots no svaigiem un dabīgiem produktiem, netiek izmantota saldēta vai apstrādāta vista vai dārzeņi. Mūsu pavāru rokās katru dienu nonāk svaigu vistu klāsts,“ stāsta Sigurdurs A. Sigurdsons.

 

KFC Baltics

Restorānu ķēdes vadošie zīmoli ir KFC ar 20 000 restorānu un Pizza Hut ar 11 000 restorānu visā pasaulē. Lietuvas pilsētās Viļņā un Panevēžā veiksmīgi darbojas jau 4 KFC un 2 Pizza Hut restorāni. Biznesa mērķis ir paplašināt šo zīmolu tīklu Baltijas valstīs, tādēļ restorāna atvēršana Latvijas galvaspilsētā ir ļoti svarīgs un ambiciozs solis uzņēmuma attīstības plānā. Uzņēmuma paplašināšanās plānus palīdz īstenot tā partneris CBRE, viens no lielākajiem tirdzniecības centru pārvaldītājiem Eiropā, kas palīdzēja KFC atrast piemērotāko vietu Rīgā.

 

Gada beigās blakus KFC restorānam Rīgā tiks atvērts jauns Pizza Hut restorāns. Nākamgad ir plānots atvērt vēl citus KFC restorānus lielākajās Lietuvas pilsētās un Rīgā, kā arī atjaunot dažus Pizza Hut restorānus Helsinkos, Somijā.