RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Zināmi prestižā reklāmas festivāla "Cannes Lions" nacionālās atlases uzvarētāji

Zināmi prestižā reklāmas festivāla
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 03.05.2016. 11:02

Pēc 24 stundu ilgas cīņas nacionālajā atlasē noskaidrota komanda, kas Latviju pārstāvēs prestižajā "Cannes Lions" festivālā "FILM" kategorijā. Latvijas vārdu pasaulē jau 18. jūnijā Francijas pilsētā Kannās nesīs Rihards Gēcis un Ritvars Bluka, kuri triumfēja sacensībā par labāko video – pievērst sabiedrības uzmanību zemajai braukšanas kultūrai uz Latvijas ceļiem, – informē "Inbox.lv" – "Cannes Lions" oficiālais pārstāvis Latvijā un "Young Lions" nacionālās atlases konkursa rīkotājs.

 

Jaunajiem reklāmistiem un kameras guru, kuri startēja nacionālajā atlasē, tika piešķirts uzdevums, sagatavot videomateriālu, kas pievērstu sabiedrības uzmanību zemajai braukšanas kultūrai uz Latvijas ceļiem, turklāt uzdevums bija jāveic precīzi 24 stundu laikā. Atbilstoši uzdevumam, komandām bija jāsagatavo 60 sekunžu videomateriāls, kuru izvērtēja žūrija: žūrijas priekšsēdētājs Reinis Traidās un žūrijas locekļi – Rihards Frīdenbergs, "Inbox.lv", Kaspars Tupiņš, "LUKoil", mūziķis Ozols, Marianna Minigubajeva, mediju aģentūra "OMD" un Edgars Stanga, radošā aģentūra "McCann".

 

Vislabāk izaicinošais uzdevums padevās Rihardam Gēcim un Ritvaram Blukam, izcīnot ceļazīmi uz prestižo reklāmas festivālu Kannās. "Šis ir neticams piedzīvojums, kura laikā atļaujamies būt eklektiski radoši savā domu lidojumā, novērtējot savas komandas kvalitātes un paši sev atzīstot nepilnības. It`s a long way to the top if you`re in rock`n`roll," uzvaras emocijās dalās Rihards Gēcis. Atlases finālā iekļuva arī komandas Jāņa Milzarāja un Jāņa Indrika, kā arī Riharda Gromula un Induļa Švāģera - Grieža sastāvos.

 

"Šogad "Young Lions" nacionālās atlases konkursa "FILM" kategorijai bija pieteikušās 22 komandas, kas ir krietni virs gaidītā skaita, jo "FILM" kategorijas pārstāvji Latvijā tiek atlasīti pirmo reizi. Par lielo pieteikumu skaitu man ir divtik liels prieks, jo šī ir sarežģīta kategorija, kur nepieciešanas samērā specifiskas zināšanas," stāsta "Cannes Lions" oficiālā pārstāvja Latvijā "Inbox.lv" Pārdošanas un Mārketinga nodaļas vadītājs Rihards Frīdenbergs.

 

Francijas pilsētā Kannās festivāls šogad norisināsies jau 63. reizi un ilgs no 18. jūnija līdz 25. jūnijam. "FILM" kategorijā pasaules spēcīgākajiem reklāmistiem tiks dotas 48 stundas, lai rezultātā demonstrētu savas prasmes 60 sekunžu garā reklāmas video. Šogad "Cannes Lions" pulcēs aptuveni 15 tūkstošus dalībnieku no teju 100 pasaules valstīm.

 

Jāizceļ fakts, ka šogad gaidāma arī dokumentālā filma, kas iemūžinās ne vien ceļu uz Kannām, bet arī festivāla aizraujošākos brīžus. Konkursa organizatoru komanda kopā ar Latvijas pārstāvjiem un operatoru ceļojumā dosies ar auto un centīsies video "noķert" pasaules lielākā reklāmas nozares festivāla garšu.

 

Lai veicinātu radošo garu, atlases uzdevumu dalībnieki saņēma mūziķa Ozola uzstāšanās laikā. Savukārt, lai saglabātu dalībnieku enerģiju arī nakts stundās, neilgi pirms pusnakts atlases organizatori bija parūpējušies par pārsteiguma koncertu no iecienītā mūziķa Andra Kiviča. Grupa “Z-Scars” ar kārtīgu enerģijas lādiņu uzmundrināja dalībniekus, kuri līdz pat rīta gaismai neatlaidīgi meistaroja Kannu cienīgus video.

 

Konkursa organizatori sedz ceļojuma izmaksas, naktsmītnes un reģistrācijas izdevumus, lai nacionālās atlases uzvarētāji varētu piedalīties "Cannes Lions" radošās izcilības festivāla starptautiskajā konkursā "FILM" kategorijā.

Radošo talantu izaugsmi Latvijā atbalsta: "Inbox.lv", festivāla "Cannes Lions" oficiālais pārstāvis Latvijā, "LUKoil", "Young Lions" nacionālās atlases konkursa ģenerālsponsors, "Møller Auto Lidosta" Volkswagen centrs, oficiālais auto transports.