RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

Kā ietaupīt ceļojot?

Kā ietaupīt ceļojot?
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 03.11.2017. 09:42

Naudas trūkums ir pati izplatītākā atruna, kādēļ vairums cilvēku nedodas ceļojumos. Tādi izdevumi kā lidmašīnas biļetes, viesnīcu numuriņu rezervācijas un citi pieprasa prāvu ceļotāja budžetu. Par laimi eksistē dažādi paņēmieni, kas, apņēmīgākajiem ceļotājiem, ļauj apceļot pasauli ļoti ekonomiski. 

 

Viens no zināmākajiem ceļotāju taupības pasākumiem ir tā saucamā stopēšana. Tas noteikti nav ne ātrākais, ne ērtākais ceļošanas līdzeklis. Rēķinieties, ka reizēm uz ceļa nāksies pavadīt pat vairākas stundas, gaidot izpalīdzīgu autovadītāju, kas dodas tajā pat virzienā, kurā vēlies nokļūt pats. Lai arī vairums stopētāju parasti ceļo nelielos attālumos, atrodas arī tādi drosminieki, kuri šādi ir iemanījušies apceļot visu Eiropu, ievērojami ietaupot savus izdevumus.

 

Viesnīcu numuriņu rezervācija ir viena no lielākajām ceļotāju izdevumu pozīcijām. Par laimi eksistē interneta kopienas, kurās kaislīgi ceļotāji viens otram palīdz ietaupīt uz naktsmāju rēķina. Ir izveidoti interneta forumi, kuros var uzmeklēt cilvēkus no visas pasaules, kuri ļauj ceļotājiem padzīvot savos mājokļos bez īres maksas. Dažkārt internetā iepazinušies ceļotāji uz laiku apmainās ar saviem mājokļiem. Piemēram, ceļotājs no Itālijas izveidos foruma ierakstu, meklējot ceļotgribētājus uz Itāliju, piedāvājot uz laiku dzīvot viņa mājās, prasot to pašu pretī.

 

Visekonomiskākā ceļošana ir iespējama, ja esiet gatavs piestrādāta sava galamērķa valstī. Tādā gadījumā ceļot ir iespējams pat ar minimālu budžetu. Piemēram, ja vēlieties apskatīt Kopenhāgenu, bet jūsu rīcībā ir tikai 100 eiro, rezervējiet lētāko lidmašīnas, vai autobusa biļeti un vienkārši dodieties ceļā. Tiklīdz esat ieradies, izskatiet vietējo ātro kredītu devēju piedāvājumus, un jūs pārliecināsieties, ka aizņemties pat 5000 Dānijas kronas (lån nemt 5000) ir pavisam vienkārši. Kad nauda ir kabatā, izskatiet savas iespējas piepelnīties un izvēlieties sev piemērotāko. Apņēmīgi ceļotāji bieži piestrādā kā viesmīļi, bārmeņi vai citos vienkāršos darbos, kas neprasa īpašu iepriekšējo pieredzi. Protams, daudz ērtāk ir ceļojuma laiku pavadīt lepnā viesnīcā, bet tā daudz kas tiek palaists garām. Ceļošanas apvienošana ar strādāšanu ļauj daudz labāk iepazīt vietējo kultūru, redzot svešo valsti tās iedzīvotāju, nevis tūrista acīm. Tā kā strādājot ceļotāja budžets tiek patstāvīgi papildināts, nav arī nekādu ierobežojumu, cik daudz laika variet pavadīt sevis izvēlētajā valstī pirms doties mājup.

 

Visizdevīgākais darbs, kādu daudzi ceļotāji atrod ārzemēs, ir angļu valodas mācīšana. Tā kā Dānija jeb, kā to sauc angļu valodā, Denmark ir valsts, kuras iedzīvotāji ļoti labi prot angļu valodu, iespējams, šī ekonomiskās ceļošanas metode būs labāk piemērota ceļojot uz citām zemēm, it īpaši Āzijas valstīs. Japāna un Dienvidkoreja ir ļoti pārtikušas valstis, kurās trūkst angļu valodas skolotāju. Ja jūs protat tekoši runāt angliski, bieži vien tas ir viss, kas nepieciešams, lai šajās valstīs pasniegtu privātstundas. Angļu valodas mācīšana var izrādīties tik ienesīga, ka šādi ne tikai nosegsiet attiecīgā ceļojuma izmaksas, bet, ja dzīvosiet taupīgi, atliksiet arī nākamajam.

 

Ja vēlaties ceļot taupīgi, tā vietā, lai katru dienu apmeklētu restorānus, gatavojiet savas maltītes paši. Pirms izvēlēties mitekli, pārliecinieties, ka tajā ir pieejama virtuve ar plīti. Pāris maltītes restorānā izmaksā tik pat cik tirgū nopirkti produkti visai nedēļai. Tas nenozīmē, ka no restorānu un kafejnīcu apmeklējumiem ir jāatsakās pilnībā. Vietējā ēdiena kultūras iepazīšana daudziem ir svarīga ceļojuma sastāvdaļa. Tomēr, ja nemeklēsiet tuvāko restorānu, katru reizi, kad sajutīsiet izsalkumu, jūs varēsiet ietaupīt simtiem eiro. Turklāt, iepērkoties vietējos tirgos, jūs iepazīsiet vietējos ēšanas paradumus daudz tuvāk, kā tas jebkad būtu iespējams, vakariņojot smalkā restorānā. 

 

*Reklāmraksts