RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Re, kā!

10 veidi, kā palielināt savu algu

10 veidi, kā palielināt savu algu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 22.11.2017. 14:47

Vai esat apmierināts ar to, cik šobrīd nopelnāt ar savu pašreizējo darbu “no 9 līdz 5”? Vai reizēm aizdomājieties, ko vēl jūs varētu darīt, lai esošajā uzņēmumā spētu nopelnīt vairāk naudas? Jūsu pilnās slodzes darba algas palielināšana ir viens no efektīvākajiem soļiem, ko varat veikt, lai kopumā uzlabotu savas finanses un jaunākie kredīti nebūtu jūsu izskatāmo jautājumu sarakstā.

 

1. Kļūstiet par savas jomas ekspertu

 

Vai jūs esat tas cilvēks uzņēmumā, pie kura cilvēki vēršas, ja viņiem ir jautājumi? Vai jūs saprotat lielāko daļu aspektus, kas saistīti ar jūsu darbu? Vai tomēr vēl ir lietas, kuras jums jāapgūst? Kļūstot par ekspertu savā jomā, jūs nošķirat sevi no viduvējiem darbiniekiem. Lai gan jūsu darba devējs, iespējams, ne vienmēr spēs pilnībā realizēt jūsu zināšanas un prasmes, jūsu eksperta līmeņa zināšanas noteikti būs par iemeslu, lai viņi darītu visu, lai noturētu jūs uzņēmuma iekšienē, tai skaitā – piedāvātu jums algas paaugstinājumu.

 

2. Esiet elastīgi un adaptējieties

 

3. Transformējiet to, kas ir acīmredzami nepieciešams

 

Vai ir kādi efektīvāki veidi, kā jūs varētu veikt savu darbu? Vai ir kādi darba aspekti, kurus jūs personīgi varētu mainīt, lai atvieglotu dzīvi visai jūsu nodaļai vai kolēģiem? Vai ir uzdevumi, kurus varētu automatizēt? Meklējiet iespējas, kā uzlabot savu darbu, jo īpaši, ja tas uzlabo arī jūsu kolēģu sasniegumus. Visi darba devēji vēlas uzlabot savu efektivitāti, un tas nozīmē, ka, ja esat tas neaizvietojamais darbinieks, kurš spēj transformēt to, kas ir acīmredzami nepieciešams, jūsu karjera un maciņš no tā tikai iegūs.

 

4. Esiet aktuāli savā zināšanās un prasmēs

 

Ja jūs jau pārzināt visu, kas saistīts ar jūsu tiešajiem darba pienākumiem, ir būtiski atjaunināt savas zināšanas un prasmes līdz ar industrijas izaugsmi. Laiki mainās strauji, un, tikpat strauji attīstoties tehnoloģijām un likumiem, arī mūsu zināšanām vajadzētu sekot šim piemēram. Lai maksimāli palielinātu iespēju tikt pie algas pielikuma, jums ir nepieciešams neatpalikt no jaunākajām zināšanām un tendencēm savā nozarē.

 

5. Iesaistieties savas jomas profesionālajās organizācijās

 

6. Aktīvi iesaistieties uzņēmuma darbībā

 

Aktīva iesaistīšanās jūsu uzņēmuma ikdienas darbībā padarīs jūs redzamu lēmumu pieņēmēju acīs, ar kuriem jūs ikdienā regulāri nemaz nesazināties. Tāpēc izmantojiet jebkuru uzņēmuma pasākumu, konferenci, brīvprātīgo darbu vai citas iespējas, lai padarītu sevi redzamu.

 

7. Praktizējiet savas pārrunu un vienošanās prasmes

 

8. Izpētiet atalgojuma datus gan savā jomā, gan visā darba tirgū

 

Lai efektīvi risinātu sarunas par algas pielikumu, jums ir jābūt stabilai un reālai izpratnei par saprātīgu atalgojumu, kāds šobrīd pieejams darba tirgū. Lielākā daļa uzņēmumu ir noteikuši stingru algu diapazonu, kura ietvaros viņi ir gatavi maksāt.

 

9. Izkopiet izcilas komunikācijas prasmes

 

10. Pieprasiet atsauksmes par savu darbu

 

Vēlme izzināt atsauksmes par jūsu darbu ne tikai atklās iespējamās jomas, kuras nepieciešams uzlabot, bet arī parādīs jūsu darba devējam, ka jums rūp jūsu darbs un jūs vēlaties to darīt vēl labāk. Bieži mēs neprasām atsauksmes, jo baidāmies no atbildes, vai arī uzskatām, ka darba sasniegumi ir pārāk mazi, lai saņemtu jebkādas vērtīgas atsauksmes. Atgriezeniskā saite ir ļoti svarīga, lai spētu izaugtu savā darba attīstībā.

 

Darba devēji vēlas, lai viņu labākie darbinieki būtu laimīgi esošajā darbā, un, ja jūs ar savu darbu sniedzat uzņēmumam pievienoto vērtību un veiksmi darījumos, jūsu vadībai būs, iespējams, pat ļoti labvēlīgs noskaņojums jums paaugstināt algu. Lai arī tas, vai jums tiks piešķirts algas paaugstinājums vai nē, ir atkarīgs tieši no jūsu darba devēja, augstākminētās lietas ir tas, ko jūs paši varat darīt lietas labā, lai pierādītu sevi kā vērtīgu un neatņemamu komandas locekli. Šādus un citus finanšu padomus jūs ikdienā tiešsaistē varat iegūt pozitīvā finanšu dzīves stila vietnē Compeuro, mājaslapas bloga sadaļā.

 

*Reklāmraksts