RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / SUMMER SOUND

Papildināta LMT Summer Sound festivāla programma

Papildināta LMT Summer Sound festivāla programma
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 28.06.2013. 09:42

LMT Summer Sound festivāla programmu papildina piecas apvienības - elektroniskās mūzikas apvienības Riga Metro un Uknown Crusade, leģendārā pankgrupa Inokentijs Mārpls, smagā metāla skatuves pārstāvji Burned in Blizzard un Čeļabinskas roka apvienība Tomas.

 

Riga Metro dalībnieki apzināti mēģina neievērot ausīm tīkamus mūzikas standartus un obligātos valodas izvēles nosacījumus, tā padarot Latvijas elektroniskās mūzikas skatuvi aizraujošāku. Drum’n’bass, trip-hop vai acid jazz – tie ir tikai izteiksmes līdzekļi, bet galvenais ir doma, iecere, koncepcija vai manifests – mūzikas idejas nemuzikālā daļa. 

 

Elektroniskās mūzikas pārstāvji Unknown Crusade labi zināmi liepājniekiem no laikiem, kad pilsētā notika nelegāli underground rave pasākumi. Šī baltās, melnās vai rozā maskās maskējusies muzikālā apvienība sola sāpošas kājas un sprandu, pārsteigumus, šoku un smieklus, iespējams, komplektā ar izkusušiem kabeļiem.

 

Leģendārajai Latvijas punk/rock’n’roll grupai Inokentijs Mārpls izdevies sapludināt underground un upperground robežas, padarot pagrīdes mūziku par cienījamu un augsti godātu žanru. Grupa ir leģendāra ar savu ieguldījumu pankroka attīstībā Latvijā, kas turklāt tiek uzskatīta par PSRS hardcore aizsācējiem. Grupas skanējumu viedo punk, rock 'n' roll, reggae, hardcore, jazz un rock mūzikas elementi.

 

 

Heavy Metal grupa Burned in Blizzard 2011. gadā ieguvusi balvu kā labākā jaunā Latvijas metal grupa. Apvienība pazīstama ar melodisku un smagu skanējumu, kas papildināts ar divbalsīgiem ģitāru solo un daudzbalsīgām vokālu melodijām. Savas muzikālās karjeras laikā Burned in Blizzard ir izdevuši vienu studijas albumu „Whiteout” un vienu oficiālo mūzikas video, bet šobrīd strādā pie otrā studijas albuma.

 

Pirms 18 gadiem Čeļabinskā dibinātā Krievijas rock grupa Tomas popularitāti ieguva 2001. gadā pēc skaņu celiņa ierakstīšanas mistikas raidījumam “The Secret Sign”, kam sekoja piedalīšanās Fellini tūrē ar tādiem Krievijas skatuves grandiem kā Splin un Bi-2. Šobrīd grupa strādā pie sestā albuma.

 

LMT Summer Sound ir viens no lielākajiem vasaras festivāliem Baltijā, un ar katru gadu tā popularitāte būtiski aug. Festivāls notiks 12. – 13. jūlijā Liepājā, Jūrmalas parkā un pilsētas pludmalē. Divas dienas Liepājas pludmalē var vērot talantīgāko pašmāju un lielisku ārvalstu mūziķu uzstāšanos. Šogad festivāls piedzīvos ievērojamas izmaiņas un uz festivāla skatuvēm uzstāsies spožākās zvaigznes, kādas līdz šim redzētas.

 

Biļetes uz festivālu LMT Summer Sound nopērkamas Biļešu Servisa tirdzniecības vietās un ekase.lv. Festivāla 2 dienu biļete maksā Ls 18 vai Ls 20 ar vietu telšu pilsētiņā, savukārt VIP biļete maksā Ls 30 vai Ls 40 ar cenā iekļautu autostāvvietu. Vienas dienas biļetes cena ir 15 Ls. Iespējams iegādāties arī grupas biļeti sešām personām. Grupas biļetes cena ir Ls 90 bez vietas telšu pilsētiņā un Ls 100 ar vietu telšu pilsētiņā. Tuvojoties festivālam, biļetes kļūs dārgākas.

 

LMT SUMMER SOUND uzstāsies:

Prāta Vētra (LV), Mika (UK), Aloe Blacc (US), Linda Leen (LV), Dons (LV), re:public (LV), Pienvedēja Piedzīvojumi (LV), Skyforger (LV), The Sound Poets (LV), Igo (LV), Dzelzs Vilks (LV), Sybil Vane (EE), Zebra Island (EE), Laika Suns (LV), Parara (LV), Momend (LV), The Stanleys (AU), Carnival Youth (LV), Electronic I (LT), Willow Farm (LV), Komjaunatne (LV), Laime Pilnīga (LV), Konstitūcija Tējā (LV), Jūdas Graši (LV), Rīta Stienis (LV), 7Dēli (LV), Burziņš Grimmētavā (LV), Gapoljeri (LV), Suņa Stunda (LV), Indygo (LV), Pirmais Kurss (LV), Crazy Strawberry (LV), 2Tie (LV), Pyro Trees (LV), DJ Šolis (LV), Rock The Dance (LV), Tomas (RU), Riga Metro (LV), Unknown Crusade (LV), Burned in Blizzard (LV), Inokentijs Mārpls (LV), Max Lomov (LV), Zazzy (LV), Andre Crash (LV), Uppfade (LV), Daniel Mariash (LV), Kaspar Kondrat (LV), Kris Hovel (LV), Malork (LV), Meic (LV), Bogdan Taran (LV), iO (UA), JOSS (UA).