RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Veselība

Līdz gada beigām piedāvā brilles par vienu latu

Līdz gada beigām piedāvā brilles par vienu latu
Foto: No sunglassesbestprice.s.com
KRUSTTEVS.COM · 05.06.2012. 08:34

Attīstoties tehnoloģijām un pieaugot dzīves tempam un slodzei, pastiprināti cieš arī acu veselība. Ir pierādīts, ka atsevišķās profesijās slodze uz acīm ir pastiprināta. Visbiežāk ar redzes problēmām saskaras cilvēki, kuri strādā pie datora, kā arī ķirurgi, profesionāli autovadītāji, skaistuma salonu darbinieki un frizieri, juvelieri, arhīvu darbinieki. Viens no labākajiem redzes saudzēšanas un korekcijas veidiem ir brilles, tādēļ šobrīd līdz pat gada beigām tiek rīkota īpaša sociāla akcija, kuras laikā dažādu profesiju pārstāvji brilles varēs iegādāties tikai par vienu latu.

 

Izplatītākās redzes problēmas Latvijā šobrīd ir tuvredzība, akomodācijas (acs lēcas spēja mainīt fokusu) traucējumi un sausās acs sindroms. Atteikties no sava darba nav nepieciešams, jo ne dators, ne drukātais darbs, ne sīkas detaļas pašas par sevi redzi neiespaido – problēmas rada pārāk ilgs un pastāvīgs sasprindzinājums, pārlieka slodze, nepareiza datora lietošana...

 

Tādēļ speciālisti iesaka darba laikā acis maksimāli bieži atpūtināt, ieturot nelielas pauzes. Ja darbs saistīts ar saspringtu lūkošanos nelielā attālumā, vēlams ik pēc pusstundas kādu minūti vērst skatu tālumā, kā arī vairākas reizes tās lēni samirkšķināt vai vienkārši aizvērt uz pāris minūtēm.

 

Acs muskuļu darbību var uzlabot, ar skatienu zīmējot iedomātus astotniekus. Savukārt nogurumu var mazināt un asinsriti uzlabot, aizvērtām acīm caur plakstiņiem veicot nelielu masāžu. Nogurušām acīm līdzēs gurķu vai melnās tējas kompreses, kā arī vēsa ūdens peldes, taču pats galvenais ir regulāra atpūta, pilnvērtīgs uzturs un labs miegs.

 

Protams, ne visiem mūslaikos šos nosacījumus darba apjoma un slodzes dēļ izdodas regulāri izpildīt. Tādēļ labākais sargs un draugs acīm ir brilles – gan, veicot aizsargfunkciju, gan jau tad, kad problēmas ir klāt. Redzes korekcija ar brillēm ievērojami uzlabo cilvēku dzīves kvalitāti, atvieglo darbu un sadzīvi. Tādēļ optikas saloni „Fielmann” turpina savu tradīciju rīkot sociāli atbildīgas akcijas un līdz pat decembrim piedāvās dažādu profesiju pārstāvjiem iegādāties brilles tikai par vienu latu.

 

Visa gada garumā pie acenēm par vienu latu tiks autovadītāji-ekspeditori, ierēdņi, skolēni, studenti, skolotāji, pasniedzēji, bibliotekāri, arhīvu darbinieki un citu profesiju pārstāvji.

 

„Ja daudzas stundas dienā acis ir sasprindzinātas, agri vai vēlu var parādīties problēmas. Šobrīd Latvijā apmēram 40 000 cilvēkiem jau ir smagas redzes problēmas. Mēs varam mēģināt panākt, lai šis skaitlis nepalielinātos, dodot iespēju cilvēkiem laikus parūpēties par savām acīm. Draudzīgākais redzes korekcijas veids un acu veselības sargs ir brilles,” teic optikas tīkla „Fielmann” pārstāvniecības Baltijas valstīs ģenerāldirektors, kompānijas „Baltoptik” vadītājs Gintauts Kersnausks.

 

Akcija dažādu profesiju pārstāvjiem nesen jau ļoti veiksmīgi noritējusi Lietuvā, un šobrīd uzņem apgriezienus arī pie mums. Optikas salonu tīklam „Fielmann” jau ir liela pieredze Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, organizējot dažādas sociāli atbildīgas akcijas. Tā, piemēram, pērnā gada 1.jūnijā 50 bērni saņēma brilles pilnīgi par brīvu, savukārt šogad janvārī bērniem līdz 16 gadu vecumam bija iespējams iegādāties brilles par vienu latu, tādējādi vairākiem tūkstošiem ģimeņu sniedzot iespēju parūpēties par savu atvašu acu veselību.

 

Bet līdz šī gada beigām visiem bērniem brilles (ar recepti) var iegādāties tikai par deviņiem latiem.

 

Tirdzniecības zīme „Fielmann” pieder vācu kompānijai „Fielmann AG”, kuru 1972. gadā dibināja optiķis Gunters Fīlmans. „Fielmann” ir briļļu tirgus līderis Vācijā un lielākais optikas salonu tīkls Eiropā, kas, piedāvājot modernas brilles, veiksmīgi darbojas arī Latvijā. Tīklam ir četras filiāles Rīgā un viena – Daugavpilī.