RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Veselība

Augļi un citi produkti libido paaugstināšanai

Augļi un citi produkti libido paaugstināšanai
Foto: No foodnsport.com.
KRUSTTEVS.COM · 22.06.2012. 03:12

Virkne dažādos produktos sastopamo vitamīnu, kā zināms, ne tikai stiprina imunitāti. Dažādi vitamīni spēj gan paaugstināt libido, gan uzlabot dzimumdzīves kvalitāti, un te kā nozīmīgākie jāmin E, C, A vitamīni, kā arī B vitamīnu komplekss. Kuros produktos tos atrast? Kas zina, varbūt papardes zieda meklējumos noderēs...

 

Kā atgādina vietne menslife.com, E vitamīns nepieciešams normālai asinsrites sistēmas darbībai, bet laba asinsrite ir veselīgas dzimumdziņas ķīla. Dabiski šī vitamīna avoti ir rieksti, kivi, mango, augu sēklas, tomāti un augu eļļas.

 

C vitamīns palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas ir viena no galvenajām „gultas problēmām”, jo tie samazina slāpekļskābes līmeni, tādējādi negatīvi ietekmējot dzimumdziņu. Lieliski šī vitamīna avoti ir guava, kivi un svaigas ogas, kas veicina normāla skābekļa līmeņa uzturēšanu asinīs.

 

B vitamīnu komplekss ietver vitamīnus B1, B5 un B12, kas tieši saistīti ar cilvēka seksuālo veselību, kā arī ietekmē emocionālo stāvokli un enerģijas līmeni. Ja rodas problēmas gultā, īpaši piemērots būs tieši vitamīns B12.

 

Dzimumhormonu līmeņa samazināšanās nereti saistīta ar A vitamīna trūkumu organismā. Vīriešiem uz šī vitamīna trūkumu var norādīt samazināts „oliņu” izmērs, savukārt sievietēm – olnīcu atrofija. Kā produkti, kas bagāti ar A vitamīnu, minami saldie kartupeļi, aprikozes un mango.