RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Veselība

KRŪTS VĒŽA IEDZIMTĪBA: Mūžībā aizgājusi Andželīnas Džolijas mātes māsa

KRŪTS VĒŽA IEDZIMTĪBA: Mūžībā aizgājusi Andželīnas Džolijas mātes māsa
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 27.05.2013. 16:15

Tikai pirms nepilnām divām nedēļām oskarotā aktrise Andželīna Džolija  (Angelina Jolie) pasaulei paziņoja, ka veikusi abu krūšu masektomiju augstā krūšu vēža riska dēļ. Un tagad no šīs pašas slimības mūžībā aizgājusi arī viņas 61 gadu vecā tante.

 

Aktrises mātes jaunāka māsa Debija Mārtina (Debbie Martin) no slimības izraisītajām komplikācijām mūžībā aizgāja vakar kādā Kalifornijas slimnīcā.

 

Šī skumjā ziņā pasauli pāršalkusi tikai divas nedēļas pēc tam, kad Džolija paziņoja, ka veikusi abu krūšu noņemšanu - iepriekš veiktās gēnu analīzes uzrādījušas, ka aktrisei pastāv 87% liela iespēja saslimt ar krūšu vēzi, taču veiktā operācija nāvējošās slimības risku samazinājusi līdz 5%.

 

No olnīcu vēža pāragri mūžībā aizgāja aktrises māte Marselīna Bertranda (Marcheline Bertrand), kas ar slimību cīnījās 8 gadus līdz pat savai nāvei 2007. gadā. Aktrise un producente no pasaules atvadījās būdama tikai 56 gadus veca. Arī Džolijas vecmāmiņa un mātes māte mira jauna - savā nāves dienā viņai bija tikai 45.