RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Veselība

Notiks trīs semināri - Droša un veselīga skolas vide

Notiks trīs semināri - Droša un veselīga skolas vide
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 07.11.2014. 12:58

Valsts izglītības satura centrs (VISC) šajā mācību gadā atsāk organizēt semināru ciklu "Droša un veselīga skolas vide" Latvijas novados.

 

Pirmais seminārs notiks 10.novembrī Bauskā, Bauskas novada administrācijā, Izglītības nodaļā, otrais seminārs 13.novembrī notiks Rēzeknes novadā, Rēzeknes novada Adamovas speciālā internātpamatskolā, trešais -11.decembrī - Rīgā, Liepājā un Madonā.

 

Semināru mērķis ir sniegt metodisku atbalstu un veicināt pedagogu izpratni par iespējamiem risinājumiem, kā stiprināt savu personīgo veselību un drošību darba vietā, kā veicināt skolēnu izpratni par veselības, cilvēkdrošības jautājumiem, kā arī atbildīgu attieksmi un rīcību ikdienas situācijās.

 

Seminārus VISC organizē sadarbībā ar Valsts darba inspekciju un RSU aģentūras Darba drošības un vides veselības institūtu.

 

Seminārs paredz lekcijas, praktiskās darbnīcas un diskusiju. Tiks aplūkotas tēmas: Kā mazināt veselības riskus pedagogu darba vidē? Kā zināšanām kļūt par paradumu jeb drošas izvēles ikdienā? Normatīvie dokumenti, skolas iekšējās kārtības noteikumi - izprotami vērtību un uzvedības principi un konsekvence to ievērošanā.

 

Praktiskajās darbnīcās analizēs nedrošas situācijas grāmatu ilustrācijās un tiks sniegti padomi mācību līdzekļu veidotājiem, skatīs NAPO filmas par darba vides riskiem, un tiks doti praktiski uzdevumi mācību stundām. Klātesošos iepazīstinās ar VISC mācību un metodisko materiālu Īsi stāsti drošai dienai.

 

Semināra lektori un darbnīcu vadītāji: Valsts izglītības satura centra Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja vietniece Ineta Upeniece, vecākā referente Inese Bautre, Valsts darba inspekcijas Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja Linda Matisāne.