RezervesDALAS24.lv

Dzīvesstils / Veselība

Durvis vērusi Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm izveidotā Ģimenes tradīciju skola

Durvis vērusi Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm izveidotā Ģimenes tradīciju skola
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 12.05.2015. 16:34

Sākot no šodienas, 11.maija, aicinām ģimenes smelties iedvesmu sirsnīgu attiecību veidošanai ar sev tuvākajiem Amigo Ģimenes tradīciju skolas virtuālajā mājvietā www.laimigamgimenem.lv

 

Būtisks laimes sajūtas priekšnoteikums ir ciešas attiecības, savstarpējs atbalsts un kopīgas tradīcijas ģimenē. Cilvēki ģimenē jūtas laimīgāki, ja viņiem ir kopīgi hobiji, ģimenes pasākumi, ja ir izdevies vienam otru iepriecināt un bijusi iespēja sniegt mīļumu un saņemt to, liecina padziļinātais laimes un ģimenes attiecību pētījums Latvijā Amigo laimes indekss. Vienlaikus pētījumā secināts, ka vairāk nekā trešajai daļai cilvēku ikdienas steigā pietrūkst laika, ko pavadīt kopā ar ģimeni, un tas kaitē attiecībām ģimenē un mazina katra paša laimes sajūtu.

 

Bažas rada fakts, ka tikai 40% Latvijas ģimeņu šobrīd ir savas īpašas tradīcijas un kopīgi vaļasprieki. Visdrīzāk tas skaidrojams ar ekonomiski aktīvās sabiedrības daļas steidzīgo dzīvesveidu un prioritātēm, kam kā apliecinājums kalpo atziņa, ka 72% ģimeņu pietrūkst laika, ko pavadīt kopā ar bērniem. Tieši bērni – mīlestība un rūpes par viņiem – bieži vien ir tie, kas liek atkal satikties vidējai paaudzei ar vecāko un var kļūt par lielisku jaunu kopīgu aizraušanos un noturīgu tradīciju pamatu.

 

Laikus iedibinātas un koptas paaudžu attiecības un ģimenes tradīcijas būs stabils pamats ne tikai laimei ģimenē, bet arī harmoniskai bērnu attīstībai, veiksmīgai pieaugušo karjerai un aktīvām, entuziasma un prieka pilnām dienām ģimenes vecāko locekļu dzīvē. Kopīgas intereses un savstarpējā pieķeršanās ļaus vairāku paaudžu ģimenei saglabāt tuvas attiecības arī tad, kad jau pieaugušie bērni uzsāks savu dzīvi, iespējams pat tālu prom no vecāku mājām.

 

Amigo vadītājs Artūrs Freimanis, atklājot Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm virtuālo mājvietu laimigamgimenem.lv, uzsver:„Es ticu, ka, ieviešot un izkopjot stipras ģimenes tradīcijas, mēs varam būt patiesi laimīgi savā ģimenē. Sāciet ar sevi, sāciet jau šodien – veidojiet jaunas un stipriniet jau esošās tradīcijas! Lai laimigamgimenem.lv kļūst jums par iedvesmas avotu un ideju krātuvi, kur atradīsiet padomus ģimenes skaistākajiem kopā būšanas brīžiem!”

 

Ģimenes tradīcijas var būt dažādas – mantotas no paaudzes paaudzē vai pavisam jaunas, pašu izgudrotas. Tās var būt nopietnas un jautras, tādas, kas prasa sagatavošanos, vai tādas, kuru īstenošanai nevajag nekādu piepūli. Tādas, kas piemērotas darbdienu vakariem, brīvdienām un nedēļas nogalēm, pārgājieniem un atvaļinājumiem, bērnu un pieaugušo ballītēm, kā arī īpašiem svētkiem. Arī pavisam mazas lietas kā otram veltīts uzmanības apliecinājums, padara dienas priecīgākas un attiecības laimīgākas.

 

Amigo Ģimenes tradīciju skolas virtuālajāmājvietā jūs atradīsiet ne vien idejas kopīgiem pasākumiem un ģimenes tradīcijām katrai dzīves situācijai, daudzus noderīgus izdrukājamos materiālus, bet varēsiet pievienot arī savas ģimenes tradīcijas, lasīt ekspertu padomus dažādos ģimenēm svarīgos jautājumos, kā arī izmantot ģimenes pasākumu plānošanas rīku jeb kalendāru.

 

Uzziniet vairāk un smelieties iedvesmu laimīgākai ikdienai kopā ar ģimeni www.laimigamgimenem.lv.