RezervesDALAS24.lv

Intervija / Krusttēvs intervē

Motofrīstaila čempions Libors Podmols: Latvijas posmā ceru uz ballīti, lēcieniem un pjedestālu

Motofrīstaila čempions Libors Podmols: Latvijas posmā ceru uz ballīti, lēcieniem un pjedestālu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 25.10.2012. 13:36

Intervija ar 2002. / 2010. gadu pasaules čempionu motofrīstailā Liboru Podmolu pirms FMX Latvijas Grand Prix.

 

Līdz FMX Latvijas Grand Prix atlikušas vien dažas dienas – 2012. gada 27. oktobrī, pulksten 19:00 Arēnā Rīga sāks rūkt un lidot motocikli, un tam visam pa vidu vienpadsmit vai pat vairāk vieni no pasaulē spēcīgākajiem motofrīstaila pilotiem demonstrēs prātam neaptveramus trikus, riskējot tikai tāpēc, lai pārpludinātu savu un skatītāju organismu ar krietnu adrenalīna devu un cīnītos par uzvaru. Lai noskaidrotu, kāpēc Rīgas posms ir tik iecienīts sportistu vidū, uz ekspresinterviju aicinājām vienu no Latvijas skatītāju iemīļotākajiem motofrīstaila pilotiem, čehu Liboru Podmolu.

 

Šis divdesmit astoņus gadus vecais, vienmēr smaidīgais un jautrais čehs ar motofrīstailu nodarbojas kopš 2002. gada un 2010. gadā izcīnīja pasaules čempiona titulu. 2012. gada FMX pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms Rīgas posma, kas ir priekšpēdējais čempionātā, Libors Podmols ieņem otro vietu, no līdera Remī Bizāra atpaliekot par 20 punktiem, kas ir tieši tik, cik iespējams saņemt par uzvaru vienā posmā. Lai turpinātu cīņu par čempiona titulu pēdējā posmā, Liboram Rīgā obligāti ir jāpārspēj francūzis Remi Bizārs.

 

Rīgas posma organizatori daudzreiz ir saņēmuši uzslavas par pasākuma norises kvalitāti, bet sportistiem noteikti ir kāds cits iemesls, kāpēc Rīgas posms ir tik iecienīts?

 

Libors: Mēs mīlam ballīti pēc šī posma (smejas). Un vēl šis posms notiek ļoti labā laikā – Red Bull X-Fighters tūre un citas sacensības ir beigušās, līdz ar to daudziem šī ir brīva nedēļas nogale. Taču pats galvenais ir tas, ka Rīgā ir burvīgi skatītāji! Mēs par Rīgas posmu runājam visu gadu kā par pašu kolosālāko posmu, jo īpaši tāpēc, ka tajā ir forši skatītāji un pēc sacensībām ir trakas ballītes...

 

Ko tu sagaidi no Rīgas posma?


Libors: Lielisku ballīti, daudz labus lēcienus, un ceru arī tikt goda pjedestāla, kas vienmēr ir mans mērķis.

 

Situācija čempionāta kopvērtējumā ir ļoti saspringta. Tu aizvien vari izcīnīt čempiona titulu. Vai mēs Rīgā redzēsim ļoti sīvu cīņu par punktiem?

Libors: Remi Bizāram čempionātā ir ļoti labs pārsvars, līdz ar to es braukšu prieka pēc un bez lieka stresa. Runājot par rezultātiem, parasti kad es nestresoju, es braucu labi un tad arī rezultāts ir labs.

 

Kā tu vērtē savu iespēju uzvarēt Rīgā un izcīnīt čempiona titulu pēdējā posmā?

 

Libors: Uzvarot Rīgā, ir iespējams uzvarēt visā čempionātā. Patiesībā domāju, ka tas šobrīd ir gandrīz vai neiespējami. Ļoti žēl, ka organizatori šosezon atcēla trīs posmus. Ja tā nebūtu noticis, manas izredzes izcīnīt čempiona titulu būtu daudz lielākas.

 

Vai tu sacensībām Rīgā gatavo kādu jaunu triku, lai uzvarētu?

 

Libors: 360...

 

Vai Šīhana, Vilegasa un Melero atgriešanās palīdzēs tev vai Remi Bizāram?

 

Libors: Es ļoti ceru, ka palīdzēs man čempionāta kopvērtējumā samazināt Remi pārsvaru, taču tajā pašā laikā tā var nākt tieši man pa sliktu. Taču šā vai tā, viss ir labi, mēs visi esam ļoti labi draugi.

 

Skatītāji Latvijā FMX sacensības ierauga reizi gadā. Vai vari pateikt kas ir jauns 2012. gada sezonā?

 

Libors: Sacensībās šogad ir ieviesti daudz jauni triki un trakas to kombinācijas – šosezon visi regulāri pārsniedz jebkurus saprāta limitus.

 

Kādi ir tavi plāni nākamajai sezonai?

 

Libors: Katru gadu pa ziemu pārvācos uz kādu vietu, kur ir labāks klimats. Pagājušajā ziemā dzīvoju Kalifornijā, šogad dzīvošu Spānijā, kas ir tuvāk manai dzimtenei (Čehijai – redaktora piebilde). Tur aizvadīšu sagatavošanos jaunajai sezonai un ceru, ka 2013. gads man būs veiksmīgs, bez traumām, ar veiksmi un uzvarām. Protams, es nākamsezon vēlos cīnīties par pasaules čempiona titulu, kā arī piedalīties Red Bull X-Fighters tūrē, Xpilots sacensībās Dienvidamerikā un citās sacensībās dažādās pasaules valstīs. Taču pamatā vienkārši gribu būt laimīgs.

 

Latvijas Grand Prix 2012. gada 27. oktobrī, pulksten 19:00 Arēnā Rīgā notiks, pateicoties Rīgas Domes, LDZ Infrastruktūra, Rūjienas Saldējuma, Witraktor, Ceļu Pārvalde un Red Bull atbalstam. Plašāku informāciju par FMX Latvijas Grand Prix iespējams atrast www.fmxlatvia.lv, kā arī www.nightofthejumps.com.

 

Avots: FMX Latvijas Grand Prix