RezervesDALAS24.lv

Intervija / Krusttēvs intervē

PRIVĀTA INTERVIJA: Ernests Gulbis par kaifu, par tusiņiem un draugiem, par slimībām un vājībām

PRIVĀTA INTERVIJA: Ernests Gulbis par kaifu, par tusiņiem un draugiem, par slimībām un vājībām
Foto: Kaspars Ūdris, Krusttevs.com
Kaspars Ūdris · 16.11.2012. 10:06

KASPARS ŪDRIS, speciāli Krusttevs.com

 

 

Ernests Gulbis, kurš jau ilgus gadus ir kompānijas Adidas seja (kopš 15 gadu vecuma sportists ir parakstījis sadarbības līgumu), vakar apmeklēja tirdzniecības centru «Domina Shopping», lai piedalītos veikala «R&E Sport» atklāšanā. Sportisko pasākumu vadīja eks-basketbolists un TV jauniešu erudīcijas spēles «Sekotāji» vadītājs Renārs Zeltiņš.

 

Latvijas pirmā rakete parasti privātas intervijas nesniedz, tomēr šoreiz laipni piekrita šādai ekspresintervijai speciāli portālam Krusttevs.com:

 

Kāda ir pasaulslavenā tenisista Ernesta Gulbja ikdiena? Ar ko nodarbojaties, ja tā drīkst izteikties, - sava atvaļinājuma laikā?

 

Šobrīd pēc ļoti smaga darba uz ilgāku laiku esmu atgriezies Latvijā. Patlaban baudu dzīvi vai precīzāk izbaudu to, ka drīkstu vispār neko nedarīt. Ārstēju nogurumu. Tiekos ar draugiem, tusēju klubos, eju uz kino un restorāniem. Man pietrūkst vienkāršās dzīves, esmu tik ļoti noilgojies pēc dzimtenes; dažkārt vienkārši iekāpju mašīnā un dodos, kur acis rāda. Tas tiešām jums var šķist dīvaini, bet es reizi pa reizei ar kaifu vakaros vienkārši pabraucu pa Jūrmalas šoseju un izbaudu dzimtenes āres. Man pietrūkst visa tā, kas pienākas „normālam” cilvēkam - darīt visu, ko sirds kāro… Un vēl: Es ārkārtīgi mīlu Latviju! Man te sanāk būt tik reti, tāpēc tie man ir īsti dvēseles svētki.

 

Vai mīlat ātri braukt? Kādam auto dodat priekšroku?

 

Esmu jau tai vecumā, kad vairs nav kur triekties un steigties. Pārbaudīti ir ļoti daudz auto, bet es dodu priekšroku Mersedesiem. Turklāt tie ir ļoti piemēroti tieši Latvijas, maigi izsakoties, „interesantajiem” ceļiem.

 

Kuras ir jūsu mīļākās tusiņu vietas Latvijā?

 

Ja es jums to pateikšu, tad jūs ar kolēģiem tur noteikti būsiet uzreiz klāt ar fotokamerām un rīkosiet medības… (smejas). Bet vispār man izklaide saistās tikai un vienīgi ar Rīgu. Te ir daudz forši klubi un izklaides vietas. Nebūtu korekti izcelt kādu vienu vai divas. Galvaspilsētā ir visi mani draugi, šeit jūtos kā zivs ūdenī.

 

Kā jūs tiekat galā ar atpazīstamību uz ielas un sabiedrībā? Vai netraucē?

 

Atkal: jums tas liksies dīvaini, bet dzimtenē man vispār nav nekādas atpazīstamības. Šeit cilvēkiem ir cita mentalitāte. Uz mani neskatās ne uz ielas, ne veikalos, nenāk klāt un neuzbāžas. Pasaulē jā! Tur fani pie tā strādā dienām un nedēļām ilgi, lai uzzinātu, kur sportistu varēs satikt, lai palūgtu autogrāfu vai nofotografētos. Ārzemēs es tiešām jūtos kā slavenība, Latvijā nē.

 

Kāda ir jūsu ēdienkarte? Vājības, no kurām nākas atteikties?

 

Es mīlu visu, ko mīl kārtīgs latvietis. Daudz gaļas, daudz krējuma, daudz kartupeļu un mērcītes… Ļoti garšo arī krievu virtuve. Visi šie ēdieni ir trekni un diemžēl turnīros es no tā neko nedrīkstu atļauties, bet kad esmu Latvijā tad ļaujos visām šīm vājībām un neatsaku sev it neko.

 

Esmu dzirdējis, ka jūs nomoka slimības?

 

Jā, arī tagad pāris dienas lietoju antibiotikas. Ko tur slēpt: tā ir sagadījies, ka divreiz gadā es saslimstu ar angīnām un augstu temperatūru. Cenšos nepārtraukti stiprināt savu imunitāti – dzert svaigi spiestas sulas un ēst daudz augļus. Bet ko lai dara – dzīve ir dzīve…

 

Runājot par plāniem karjerā. Pirms laika izskanēja bažas, ka jūs varētu pamest lielo sportu. Preses pīle vai patiesība?

 

Absolūta preses pīle. Es mērķtiecīgi eju un iešu tikai uz augšu. Esmu apņēmies iekļūt pasaulē labāko TOP desmitniekā. Principā es arī skaidri zinu, ka agri vai vēlu to paveikšu. Es apzinos, ka esmu pirmais Latvijā, tāds kā savas jomas pionieris, tāpēc man ir papildu morālā spriedze. Tomēr desmitnieks būs mans!

 

No sirds to jums novēlu savā un Krusttevs.com lasītāju vārdā!

 

Paldies jums, turiet īkšķus par mani!