RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

Skandālā iekļuvušā trolejbusa vadītāja ir sieviete; Rīgas Satiksme pateicas presei un iedzīvotājiem

Skandālā iekļuvušā trolejbusa vadītāja ir sieviete; Rīgas Satiksme pateicas presei un iedzīvotājiem
Foto: Wikimedia.org
Kaspars Ūdris · 09.04.2013. 19:11

Uz mūsu satraukto publikāciju operatīvi reaģēja gan Rīgas Domes, gan Rīgas Satiksmes vadība.

 

Portāli Nra.lv un Krusttevs.com jau publicēja video, kurā skaidri redzams, kā  trolejbuss apdraud pasažierus un šķērso nozīmīgu satiksmes mezglu Rīgā pie sarkanās gaismas, liekot pārējiem satiksmes dalībniekiem strauji bremzēt - vairāk lasiet šeit

 

Rīgas Satiksmes runasvīrs un preses sekretārs Viktors Zaķis portālam Krusttevs.com pauda pateicību par iesūtīto videomateriālu. Tāpat uzņēmums izsaka atzinību autovadītājam, kas ievietojis koplietošanas vietnē YouTube šo video no autoreģistratora.

 

"Trolejbusa vadītāju noskaidrojām operatīvi. Viņa ir sieviete. Turklāt gados jauna un tikai mēnesi strādā mūsu uzņēmumā un šai arodā," - sacīja Zaķis.

 

"Viņa tika izsaukta pie vadības, kur lūgta noskatīties video un rakstiskā veidā iesniegt paskaidrojumu par savu rīcību. Pēc tik smaga pārkāpuma mēs esam tiesīgi nekavējoties šo darbinieci atlaist, bet, iespējams, mēs dosim viņai vēl otru, pēdējo iespēju. Tomēr soda mērs noteikti būs, mēs esam tiesīgi atvilkt no algas mainīgās darba samaksas summu. Tie, iespējams, būs pat 25 % no mēnešalgas!"

 

Sabiedriskā transporta vadītāji nedrīkst atļauties šādus bīstamus satiksmes noteikumu pārkāpumus - uzskata uzņēmuma vadība.

 

Rīgas Satiksme saka PALDIES sabiedrībai un lūdz iedzīvotājus arī turpmāk būt modriem un ziņot par Rīgas Satiksmes darbinieku pārkāpumiem, tos filmējot un fotografējot.

 

Par notikušo tika informēts arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš ar Rīgas Domes pārstāvja, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieka Uģa Vidauska starpniecību nodeva informāciju, ka šis tiešām ir "nepiedodams" pārkāpums.