RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

Ar vēzi 23 gadu vecumā mirusi perspektīva sportiste

Ar vēzi 23 gadu vecumā mirusi perspektīva sportiste
Kaspars Ūdris · 04.05.2013. 09:11

29. aprīlī Atēnu slimnīcā tikai 23 gadu vecumā no dzīves šķīrusies Kipras čempione kārtslēkšanā Mariana Zahariadi. Par sportistes nāves cēloni kļuva onkoloģiska saslimšana.

 

Diagnoze kārtslēcējai tika uzstādīta pirms diviem gadiem, turklāt tas notika pavisam negaidīti, kad pēc kāda no treniņiem Zahariadi radās problēmas ar elpošanu. Ārstiem gan bija nepieciešami vēl trīs mēneši, lai precīzi noteiktu slimību – Hodžkina limfoma, kas ir vēža paveids - vēsta portāls Sportacentrs.com

 

Neilgi pirms savas nāves Zahariadi intervijā izdevumam elita.com atzina: "Gandrīz gadu pavadīju slimnīcā. Lietoju visas iespējamās zāles, taču mans stāvoklis neuzlabojās. Pēc ārstēšanās kursa man darbojas tikai viena plauša un ar katru dienu manas izredzes samazinās..."

 

Sportiste arī atklāja, ka daudzi ļaudis, kas viņu pazina kopš bērnības, viņai saslimstot, vienkārši pazuda: "Jūtos ļoti vientuļa. Sākumā apkārt jums ir uzmanība, pēc tam jūs atceras nejauši, bet beigās ir vienkārši tukšums."

 

Sportistes intervija izraisīja diezgan lielu rezonansi sportistu vidū un daļa no tiem vienojās par naudas līdzekļu vākšanu smagi slimajai kiprietei. Starp tiem, kas palīdzējuši Zahariadi, bijuši ne tikai vieglatlēti, bet arī citu sporta veidu pārstāvji, piemēram, futbolisti.

 

2010.gada oktobrī Zahariadi izcīnīja sudraba medaļu Sadraudzības spēlēs, bet gadu iepriekš ieņēma otro vietu arī Vidusjūras spēlēs. 2009.gadā Zahariadi piederēja labākais rezultāts pasaulē starp junioriem (4.45, tas ir arī viņas personiskais rekords).