RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

Palīdzēsim pusaudzei, kuras sapņus sagrāva dzērājšoferis. IESAKĀM TĀLĀK UN PALĪDZAM LINAI

Palīdzēsim pusaudzei, kuras sapņus sagrāva dzērājšoferis. IESAKĀM TĀLĀK UN PALĪDZAM LINAI
Foto: Lat.gorod.lv
KRUSTTEVS.COM · 09.07.2014. 09:00

"Dzērāji! Palūdziet draugus, lai aizved vai ejiet kājām, bet nesēdieties dzērumā pie stūres," tā ar asarām acīs lūdz Ludmila, kuras meita Līna piedzēruša auto vadītāja dēļ kļuvusi par invalīdi. Jaunietei, kas spēlēja futbola komandā, amputēta kāja un gaidāmi lieli ārstēšanās izdevumi. Līnas ģimene un draugi lūdz palīdzēt saziedot naudiņu meitenes ārstēšanai un kājas protēzei.

 

Jauniete no ceļmalā apstādinātas mašīnas aizmugurējā bagāžnieka gribējusi izņemt somu un tai brīdī no mugurpuses ietriekusies cita mašīna, pie tās stūres bija alkohola reibumā esošs šoferis. Viņa asinīs konstatēja 2,48 promiles alkohola.


Sadursmes rezultātā Lina bija guvusi nopietnas kājas traumas – gan vaļēji lūzumi, gan asinsvadu bojājumi. 

 

„Meita piezvanīja un vēl spēja parunāt: mammu, tu tikai neuztraucies, mani notrieca mašīna, esmu dzīva”. Mediķi un policija ātri reaģēja. Kā vēlāk noskaidrojās, vainīgais šoferis bija piedzēries,” atceras meitenes mamma Ludmila. 

 

Cietusī nekavējoties tika nogādāta slimnīcā, kur specializētā medicīnas centra speciālisti no Rīgas devušies uz Daugavpili un veikuši dažādas sarežģītas operācijas. Linu ar helikopteru nogādāja uz Rīgu, bet diemžēl kāju glābt neizdevās, un tā tika amputēta. Tagad priekšā ir garš ārstēšanās un rehabilitācijas process, un, lai meitene dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi, būs vajadzīga protēze. Ir zināms, ka Vācijā izgatavo protēzi, kas ir ļoti pietuvināta īstai kājas funkcijai, un kas ļauj dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, taču tā maksā ap 50 000 eiro.

 

Linai ir 17 gadi, viņa ir ļoti aktīva meitene, daudzus gadus nodarbojusies ar futbolu. Lina ir stipra meitene, kura nekad nav baidījusies no grūtībām, taču notikusī traģēdija apdraud viņas nākotni. 

 

Par laimi, Linai ir daudz draugu un tuvinieku, viņai un viņas ģimenei vēlas palīdzēt arī nepazīstami cilvēki, kuriem rūp viņas liktenis.

 

Lai glābtu Linas dzīvību, bija jāamputē kāja.

Līna ir sportiska meitene. Pirms dažiem gadiem viņa nopietni pievērsās hokejam, bet pēdējā laikā ļoti aizrāvās arī ar futbolu. Jauniete spēlēja Latvijas čempionāta augstākās līgas komandā. 


„Līna spēlē Rēzeknes robežsardzes komandā un nākamgad plānoja arī stāties robežsargu koledžā,” stāsta viņas mamma. Tagad talantīgās meitenes dzīve ir salauzta. 

 

Kāju traumas ir ļoti smagas. Pēc avārijas Līnai bija sadragāti visi muskuļaudi un asinsvadi. „Ārsti ļoti centās. Divas diennaktis cīnījās. Bet pēc tam teica - jums jāpieņem lēmums. Lai meitene dzīvotu, jāamputē kāja. Es un tēvs pieņēmām lēmumu,” raudot stāsta meitenes mamma Ludmila.

 

Vēlamies lūgt arī jūsu palīdzību un informējam, ka visiem, kas grib palīdzēt meitenei un viņas vecākiem, ir iespēja ziedot naudas līdzekļus uz oficiālo palīdzības kontu, kas atvērts uz Linas mātes vārda:

 

Swedbank LV52HABA0551038577436, Ludmila Ivanova (personas kods 300967-10223)

 

Avots: KasJauns.lv; Video: LTV Panorāma