RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

ŠOKĒJOŠA SLEPKAVĪBA: Kandavā cilvēku acu priekšā nodur info centra darbinieci

ŠOKĒJOŠA SLEPKAVĪBA: Kandavā cilvēku acu priekšā nodur info centra darbinieci
Foto: Ekrānšāviņš no interneta. Attēlam ir tikai ilustratīva nozīme
KRUSTTEVS.COM · 03.07.2014. 22:21

Slepkavība Kandavā notikusi daudzu cilvēku acu priekšā - biedrības "Abavas ielejas attīstības centrs" apsaimniekotajā ēkā, kur atrodas Kandavas Tūrisma informācijas centrs (TIC) un uzņēmuma SIA "R&D apdrošināšanas brokers", ziņo portāls zz.diena.lv. Noslepkavotā sieviete bijusi apdrošinātāja šajā kompānijā.

 

SIA "Novadu Ziņas" vietējā medija "Neatkarīgās Tukuma Ziņas" biroja vadītāja Iveta Piese saviem kolēģiem pastāstījusi, ka pirmā ieradusies notikuma vietā, jo viņai par to paziņots kā ēkas saimnieku pārstāvei. Viņa uzzinājusi, ka noziegums noticis daudzu cilvēku acu priekšā, jo tobrīd autoostā, kur arī atrodas apdrošināšanas brokeru birojs, tika gaidīts ienākam autobuss no Rīgas un savās mašīnās sēdēja sagaidītāji.

 

Kā vēlāk autoostas apmeklētāji atzinušies, vairums no viņiem arī bija dzirdējuši kliedzienus un saucienus palīgā, bet tikai viena no sagaidītājām arī iedomājusies piezvanīt policijai, ātrajai palīdzībai un Piesei pašai, raksta "ntz.lv" portāls.

 

"Dzīvoju turpat netālu, tāpēc jau pāris minūtes pēc zvana biju notikuma vietā. Jau piegājusi pie atvērtajām durvīm, sapratu, ka vairs neko nevaru līdzēt. Sieviete nekustīgi gulēja zemē asiņu peļķē. Pēc asiņu pēdām bija redzams, ka viņa pati vēl bija tikusi līdz logam, atvērusi to, bet… Pirmie ieradās pašvaldības policisti, viens palika notikuma vietā, bet otrs devās meklēt vainīgo. Ātro palīdzību gan nācās gaidīt vismaz pusstundu, jo Kandavas brigāde jau bija izsaukumā un pie mums atbrauca tukumnieki. Mediķi konstatēja, ka sieviete ir sadurta un acīmredzot mirusi no asiņu zuduma," Piese stāstījusi portālam.

 

Policisti bija iztaujājuši lieciniekus, un, kā izrādījās, daudzi bija redzējuši, kā un kurā virzienā no notikuma vietas asinīm notraipītās drēbēs bija aizsteidzies jauns vīrietis, kas rokās nesis datoru. Tā uz karstām pēdām iespējamais vainīgais arī esot notverts.

 

Kā ziņots, vakar Kandavā, Kūrorta ielā, ēkā kur atrodas Kandavas Tūrisma informācijas centrs, tika atrasta mirusi šīs ēkas darbiniece, kas ir SIA "R&D apdrošināšanas brokers" apdrošinātāja un kurai konstatētas vairākas durtas brūces. Aptuveni stundas laikā no notikuma brīža tika aizturēts aizdomās turētais vīrietis.

 

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Inga Būgaine aģentūru LETA informēja, ka 1969.gadā dzimusī apdrošinātāja šai ēkā tika atrasta mirusi 1.jūlijā ap plkst.18.20. Viņai konstatētas vardarbības pazīmes – vairākas durtas brūces.

 

VP Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Kandavas novada pašvaldības policijas darbiniekiem stundas laikā pēc nonāvētās sievietes atrašanas aizdomās par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1992.gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš ir bijis tiesāts.

 

Pie aizturētā vīrieša tika atrasts un izņemts mirušajai nolaupītais portatīvais dators.

 

Par notikušo sākts kriminālprocess, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze. VP turpina izmeklēšanu, kuras laikā tiks pārbaudīts, vai aizturētā persona nav saistīta ar citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.