RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ārkārtas notikumi

Mākslinieki aizstāv savējo cīņā ar banku

Mākslinieki aizstāv savējo cīņā ar banku
Foto: Ekrānšāviņš no video
KRUSTTEVS.COM · 03.12.2014. 17:07

Gaidot Augstākās Tiesas Senāta lēmumu par tiesvedības atjaunošanu lietā par bankas kontā pazudušās naudas atgūšanu, aktiera un mecenāta Jura Baratinska draugi ir izveidojuši interneta vietni www.pargodiguprocesu.lv, kurā stāsta lietas patiesos apstākļus un aicina arī citus izteikties par Latvijā esošo banku darbību un ar tām saistītajām problēmām.

 

1998. gadā no Jura Baratinska konta toreizējā “Hansabanka – Latvija” pazuda 1,3 miljoni ASV dolāru, kurus it kā pats J.Baratinskis ar telefonisku rīkojumu ir licis ieguldīt Krievijas vērtspapīros. Lai gan šāda rīkojuma nav bijis un tam nav nekādu pierādījumu (ko savā video liecībā apliecina arī bankas bijušais darbinieks, kas it kā esot šo rīkojumu pieņēmis), tas nebija šķērslis tiesai ticēt citiem bankas darbiniekiem, ka viss esot noticis likumīgi. Pats šī rīkojuma “pieņēmējs” toreiz tiesā neliecināja, jo bija spiests aizbraukt no Latvijas, lai nesniegtu nepatiesu liecību, taču tagad ir atgriezies Latvijā un ir gatavs tiesā izklāstīt lietas patiesos apstākļus.

 

Patlaban atbalstu J.Baratinska centieniem atjaunot tiesiskumu publiski ir izteikuši pasaulē labi zināmie arhitekti Matīss un Austris Mailīši, pavārs Mārtiņš Sirmais, mākslinieks Andris Breže, kā arī toreizējais valsts policijas smago noziegumu atklāšanas koordinācijas pārvaldes vadītājs Sandris Plaudis, taču vēl virkne sabiedrībā zināmu cilvēku ir gatava izteikties par banku patvaļu Latvijā un indivīda nespēju cīnīties ar tām. Šo cilvēku videoliecības vietnē www.pargodiguprocesu.lv parādīsies jau tuvākajā laikā.

 

Papildinformācija un atsauksmes: pargodigu@gmail.com