RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

„Mitsubishi” izvēlas Tallinu?

„Mitsubishi” izvēlas Tallinu?
Foto: LETA.
KRUSTTEVS.COM · 04.06.2012. 06:52

Neskatoties uz valdībā pieņemtajiem grozījumiem Rīgas un Ventspils brīvostas nolikumos, padarot ostas caurskatāmākas, neoficiālā informācija liecina, ka Japānas korporācija „Mitsubishi” kravu pārkraušanai varētu izvēlēties Tallinas, nevis Rīgas ostu, ziņo raidījums „Nekā Personīga”.

 

Tā kā „Mitsubishi” plāno trīskāršot auto ražošanas apjomus Krievijā, tai aktuāls kļuvis jautājums, caur kuru no Baltijas valstu ostām piegādāt nepieciešamās detaļas.

 

Par iespējamo Uzlecošās saules zemes uzņēmēju sliekšanos par labu Tallinai informēta arī Satiksmes ministrija, taču pagaidām nav zināms, vai noteicošais bijis pārkraušanas cenu jautājums.

 

Kā viens no galvenajiem apsvērumiem tiek minēts igauņu senāk izteiktais piedāvājums iegādāties vairāk nekā 500 „Mitsubishi” elektromašīnas. Arī Latvija apsvērusi iespēju apmaiņā pret CO2 izmešu kvotām iegādāties vairākus desmitus elekotrauto.

 

Savukārt „Mitsubishi” pārstāvji iepriekš neoficiālās sarunās pauduši nepatiku par Rīgas brīvostas necaurspīdīgo darbību un autoritāro vadības stilu, kas, jāpieļauj, varēja ietekmēt viņu izvēli.