RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

„Palink" vēršas tiesā pret bijušo maksātnespējas administratori

„Palink
Foto: LETA.
KRUSTTEVS.COM · 06.06.2012. 12:00

SIA „Palink” Rīgas apgabaltiesā iesniegusi prasību pret bijušo maksātnespējas administratori Gundegu Rozmisu par nodarītajiem zaudējumiem, kuru kopējā summa ir Ls 295 966,48, informē uzņēmuma pārstāvji. Prasībā norādīts, ka administratore maksātnespējas procesa gaitā ir pārkāpusi savas pilnvaras un izsaimniekojusi uzņēmuma līdzekļus.

 

Nodarīto zaudējumu summu veido G.Rozmisas apstiprinātie maksājumi speciālistiem, kas veikti bez kreditoru sapulces piekrišanas, maksa par uzņēmumam nevajadzīgiem pakalpojumiem maksātnespējas procesa laikā, nepamatoti izmaksāta administratora atlīdzība, kā arī apgrozījuma samazinājuma rezultātā negūtā peļņa.

 

„Maksātnespējas procesa laikā esam rūpīgi sekojuši līdzi tajā iesaistīto personu darbībām, lai būtu droši, ka tas netiek izmantots kā līdzeklis personīga labuma gūšanai. Procesa laikā administratore G.Rozmisa vairākkārt ir vienpersoniski pieņēmusi neloģiskus lēmumus par SIA „Palink” līdzekļu izmantošanu, nepamatoti izmaksājot atlīdzību sev, pašas pilnvarotām personām vai ar tām saistītiem uzņēmumiem, kā arī parakstot līgumus par SIA „Palink” nevajadzīgu pakalpojumu sniegšanu. Administratores darbības, kas, mūsuprāt, ir bijušas pretlikumīgas un savtīgas, tāpat kā viss maksātnespējas process kopumā, mūsu uzņēmumam ir radījušas ievērojamus materiālus zaudējumus, un esam gatavi tiesu darbiem, lai zaudējumus kompensētu,” uzsver uzņēmuma rīkotājdirektore Dace Zundure.

 

SIA „Palink” turpina investēt „IKI” veikalu tīkla attīstībā visā Latvijā, un šogad plānots ieguldīt trīs miljonus latu.

 

Vairāk par „Palink” maksātnespējas lietu var izlasīt šeit.