RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Pētījums: sabiedrības noskaņojums – optimistiskākais četru gadu laikā

Pētījums: sabiedrības noskaņojums – optimistiskākais četru gadu laikā
Foto: No umbrellacompanies.org.
KRUSTTEVS.COM · 12.06.2012. 00:03

Jaunākā „DNB Latvijas barometra” pētījuma rezultāti liecina, ka iedzīvotāji pozitīvāk sākuši vērtēt gan izmaiņas ekonomiskajā situācijā valstī, gan arī sava personiskā materiālā stāvokļa perspektīvas. Tomēr lielākā daļa iedzīvotāju joprojām uzskata, ka situācija turpmākā gada laikā jūtami nemainīsies.

 

Pētījuma rādītāji arī ilgākā laika periodā liecina, ka sabiedrības noskaņojums kopumā pamazām uzlabojas – kopējā noskaņojuma indekss aprīlī sasniedzis augstāko punktu kopš 2008.gada, kad tika uzsākti „DNB Latvijas barometra” pētījumi. Arī tagadnes indekss sasniedzis vienu no augstākajām vēsturiskajām vērtībām, savukārt nākotnes indekss kļuvis pozitīvs.

 

„DNB Latvijas barometra” otrajā daļā, tuvojoties vasarai un aktīvās atpūtas sezonai, iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt savu viedokli par veselīgu dzīvesveidu un personiskajiem paradumiem šajā jomā. Tostarp respondenti atbildējuši, kas, viņuprāt, ir būtiskākie veselīga dzīvesveida faktori un paradumi, kurus no tiem viņi ievēro paši un kas būtu jādara valsts līmenī, lai cilvēki Latvijā dzīvotu veselīgāk.

 

Pētījumā iegūtos datus komentējuši Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Bičevska, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Latvijas Republikas veselības ministre Ingrīda Circene, „DNB bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra „SKDS” direktors Arnis Kaktiņš, Medicīnas sabiedrības „ARS” valdes priekšsēdētājs Māris Andersons, diētas ārsts Andis Brēmanis un citi eksperti.

 

Plašāki „DNB Latvijas barometra” rezultāti un ekspertu secinājumi tiks publiskoti trešdien, 13.jūnijā.

 

„DNB Latvijas barometrs” tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.