RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Apvienosies „Rīgas piena kombināts” un „Valmieras piens”

Apvienosies „Rīgas piena kombināts” un „Valmieras piens”
Foto: No www.base.lv.
KRUSTTEVS.COM · 14.06.2012. 00:15

Piena pārstrādes uzņēmumi AS „Rīgas piena kombināts” (RPK) un AS „Valmieras piens” (VP) tiks apvienoti zem jauna zīmola – „Food Union”, kas atspoguļo jaunu darbības filosofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus.

 

Kā informē RPK pārstāve Linda Ļisicina, „Food Union” būs apvienotā uzņēmuma nosaukums, bet gan RPK, gan VP tiks saglabāti kā atsevišķi zīmoli un ražotnes. Jaunā zīmola mērķi ir izveidot apvienoto uzņēmumu par piena pārstrādes nozares līderi Latvijā un būtiski veicināt Latvijas piena produktu eksportu uz NVS un Eiropas Savienības valstu tirgiem.

 

„Ar „Food Union” vērtībām mēs ieviesīsim jaunu skatījumu uz industriju – mūsu produkti apvienos Latvijas piena nozares tradīcijas un mūsdienu mārketinga labākos piemērus,” komentē uzņēmuma akcionārs Andrejs Beshmeļņickis.

 

„Jau esam ieviesuši jaunu piena produktu grupu „Mana Saime”, kas piedāvā labāko produktu kvalitāti no tikai Latvijā ražota piena. Esam izstrādājuši jaunus saldējuma zīmolus un atjaunojuši leģendāro „Polu”. Turklāt mēs ieviešam videi draudzīgu iepakojumu, atjaunojam mūsu autoparku ar jaunām, īpaši zema CO2 izmešu līmeņa automašīnām. Tāpat uzsākām uzņēmējdarbības prakses programmu jauniešiem „Jaunais uzņēmējs”, kur ar saldējuma tirgošanu mācīsim jauniešiem biznesa pamatus. „Food Union” jau ir un arī turpmāk būs izteikti uz jaunradi un neordinārām idejām vērsts uzņēmums. Šī gada otrajā pusē esam ieplānojuši virkni jaunumu no, kas dos daudz prieka piena baudītājiem,” sola A.Beshmeļņickis.

 

„Food Union” veido piena pārstrādes nozarē un mārketingā starptautiski pieredzējušu speciālistu komanda uzņēmuma akcionāra A.Beshmeļņicka virsvadībā. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs būs Sergejs Beshmeļņickis, kurš agrāk bijis NVS valstīs lielākā piena pārstrādes uzņēmuma „Unimilk” komercdirektors, bet par mārketingu atbildīgs būs Krievijā pazīstamās zīmolvedības aģentūras „Mildberry” vadītājs Oļegs Berijevs. Savukārt „Food Union” saldējuma segmentu virzīs NVS valstīs vadošā saldējuma tirgus uzņēmuma „Inmarko” dibinātājs un bijušais ģenerāldirektors Dmitrijs Dokins.

 

RPK un VP apvienošanās laikā tiks optimizēta ražotņu darbība un pārskatītas ražošanas funkcijas. Tāpat tuvāko mēnešu laikā tiks atjaunots apvienotā uzņēmuma produktu portfelis, ieviešot jaunus zīmolus un mainot jau esošos. Tāpat tuvāko nedēļu laikā tiks pieņemti lēmumi par uzņēmumā ietilpstošo ražotņu vadības struktūru.