RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

ERGO atzīts par vismīlētāko apdrošināšanas zīmolu Baltijā

ERGO atzīts par vismīlētāko apdrošināšanas zīmolu Baltijā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 01.10.2012. 09:47

Šogad ERGO atzīts par vismīlētāko apdrošināšanas zīmolu Baltijas valstīs. Baltijas mīlētāko zīmolu TOPs šogad tika veidots pirmo reizi, savukārt Latvijas mīlētāko zīmolu TOPs tiek sastādīts jau kopš 2004.gada.

 

Šogad mīlētākie zīmoli tika noskaidroti TOPā, ko veidoja žurnāls „Kapitāls”, reklāmas un mārketinga aģentūra „DDB Latvija”, sadarbībā ar pētījumu kompāniju „GfK Custom Research Baltic”.

 

Baltijas TOPa galvenais mērķis ir sekmēt lokālo zīmolu integrāciju reģionā. Lai noteiktu mīlētākos zīmolus, jūlijā tika aptaujāti vairāk nekā 3000 Baltijas reģiona iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Patērētāju un zīmola attiecību intensitāte tika izteikta vairāku līmeņu skalā, sākot no vienaldzības līdz mīlestībai.

 

Dr. Kęstutis Bagdonavičius, ERGO Apdrošinātāju grupas valdes priekšsēdētājs Baltijas valstīs:Mums ir patiess gandarījums, ka ERGO zīmols ieguvis tik augstu novērtējumu sabiedrībā un iekļuvis 1.vietā, neskatoties uz sīvo konkurenci, kas valda apdrošināšanas nozarē Baltijā. Varam būt pateicīgi, ka Baltijas iedzīvotāji ierindojuši ERGO kā mīlētāko un iecienītāko apdrošinātāju, izvēloties tieši mūsu pakalpojumus pretstatā daudzām citām alternatīvām. Šis novērtējums ir pierādījums tam, ka ERGO Baltijā ir uz ilgtspējīgām vērtībām balstīts uzņēmums, ko novērtējuši arī mūsu klienti."

 

Kopumā uz Baltijas TOP pretendēja 203 zīmoli, un papildus pētījumā respondentiem tika uzdoti 330 jautājumi, tādejādi tika noskaidrots patērētāju dzīves stils un patēriņa ieradumi visās trijās Baltijas valstīs.

 

Māra Tauriņa, „GfK Custom Research Baltic” klientu servisa direktore: „Mīlētāko zīmolu topa rezultāti tika noteikti balstoties uz „DDB Brand Capital TM“ pētījuma metodoloģiju, pētījumā iekļaujot datus arī par dzīvesstilu, demogrāfiju un mediju lietojumu. Pamanāmas mārketinga aktivitātes šogad palīdzējušas ERGO pakāpties Baltijas mīlētāko apdrošināšanas zīmolu topā, iegūstot līdera pozīcijas.


 „GfK” dati par apdrošināšanas nozari Baltijā atklāj, ka Lietuvas iedzīvotāji apdrošinās visvairāk un arī uzticamības rādītāji apdrošināšanas kompānijām Lietuvā ir salīdzinoši augstāki, savukārt Latvijas iedzīvotāji apdrošināšanas pakalpojumu izmanto viskūtrāk un iemantot viņu uzticību ir krietni grūtāk.  Attiecīgi visvairāk savu mīlestību ERGO zīmolam ir apliecinājuši tieši lietuvieši, tādējādi kopā ar Latvijas un Igaunijas „mīlētājiem”, nodrošinot tam stabilu līdera pozīciju Baltijas topā."