RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

„Balta” izmaksās rekordatlīdzību pusmiljona eiro apmērā

„Balta” izmaksās rekordatlīdzību pusmiljona eiro apmērā
Foto: No spiegel.de
KRUSTTEVS.COM · 15.10.2012. 13:30

Pusmiljons eiro – tik liela ir apdrošināšanas atlīdzības summa, ko apdrošināšanas kompānija „Balta” izmaksās klientam, kura 550 kvadrātmetru plašās mājas jumta remonta laikā celtnieku vainas dēļ izcēlās ugunsgrēks. Minētā atlīdzības summa ir uzņēmuma vēsturē lielākā privātpersonu segmentā.

 

Kā informē apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, klientam operatīvi tikusi nodrošināta profesionāla celtnieka konsultācija un palīdzība, un arī šobrīd tiek veikti visi darbi, kas nepieciešami ēkas atjaunošanai pēc ugunsgrēka, lai jau šogad atjaunoto ēku pagūtu nodot klientam.

 

Patlaban daļēji izmaksāta atlīdzība par pilnībā nodegušo mantu, daļa mantu vēl tiek restaurētas un turpinās atlīdzību izmaksa par ēkas atjaunošanu, jaunā mitekļa īri un cietušās mājas fizisko apsardzi, kas nepieciešama, kamēr ēkai nav ielikti logi un durvis.

 

„Tiklīdz tika apzinātas klienta vajadzības, nekavējoties izmaksājām avansu 10 000 latu apmēra, lai klientam būtu iespējams atjaunot savu ikdienu. Arī tagad cenšamies klientam sniegt visu vajadzīgo palīdzību, lai iespējami īsā laikā varētu atjaunot ēku un atlīdzināt visus negadījuma rezultātā nodarītos zaudējumus, kā arī apmaksājam pagaidu dzīves vietas īres izdevumus,” uzsver „Balta” atlīdzību direktors Ingus Savickis.

 

Uz doto brīdi ir pilnībā apzinātas ēkas atjaunošanas izmaksas, pilnā sparā rit mājas fasādes atjaunošanas darbi un iekštelpu remonts. Izglābtā manta ir iztīrīta, tiek atjaunota un uzglabāta pie „Baltas” sadarbības partnera. Plānots, ka klients atjaunotajā mājoklī varēs ievākties līdz gada beigām.