RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Iedzīvotāji par drošāko vietu atzīst Grobiņas novadu

Iedzīvotāji par drošāko vietu atzīst Grobiņas novadu
Foto: lv.wikipedia.org
KRUSTTEVS.COM · 16.02.2013. 18:51

Drošības risinājumu kompānija „G4S Latvia” šā gada janvārī uzsāka sociālo kampaņu „Latvijas drošākā vieta”. Kampaņa ilgs līdz 15.februārim, bet šobrīd Latvijas kartē atzīmētas jau vairāk nekā 600 drošākās vietas, no kurām lielākais skaits atrodas Vidzemes pusē. Pirmajā vietā šobrīd ir Grobiņas novads, otrajā vietā ir Valmieras pilsēta, bet trešajā vietā – Talsu novads. 

 

Latvijas drošāko vietu kartē Grobiņas novadā atzīmētas 30 drošākās vietas, savukārt Valmierā 26 vietas, bet Talsu novadā – 25 vietas. Kopumā šī brīža rezultāti liecina, ka, pēc iedzīvotāju domām, visvairāk drošāko vietu ir Vidzemē, bet pēc tam Kurzemē, Rīgas reģionā, Zemgalē, Latgalē un Rīgā.

 

Ilze Jermacāne, „G4S Latvia” Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja: „Mēs priecājamies par iedzīvotāju iesaisīšanos „G4S Latvia” aicinājumā noskaidrot drošākās Latvijas vietas. Lai arī vairākos novados atzīmēto drošāko vietu skaits ir lielāks, šobrīd statistika liecina arī par to, ka savas drošākās vietas cilvēki atzīmējuši visā valsts teritorijā. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāji savā zemē jūtas mājīgi un pasargāti.


Cilvēkiem aizvien ir iespēja doties uz „G4S Latvia” sociālā medija draugiem.lv profilu, dalīties ar savām drošākajām vietām un kopīgiem spēkiem veidot Latvijas drošāko vietu karti. Pazīstot mūsu mentalitāti, kad sarosāmies kādai aktivitātei tās noslēdzošajā periodā, varam prognozēt izmaiņas rezultātā šajā, noslēdzošajā kampaņas nedēļā. Iespējams, iedzīvotāji vietas kartē atzīmēs vēl aktīvāk, un drošāko vietu kartē iezīmēsies vēl kāda skaista un droša vieta, kur allaž vēlamies būt vēl un vēl. Viss mūsu rokās!”

 

Sociālās kampaņas mērķis ir noteikt, kura, pēc iedzīvotāju domām, ir drošākā vieta mūsu valstī. Tādējādi vienlaikus iespējams kliedēt vispārpieņemtus apgalvojumus par drošākajām Latvijas pilsētām, ēkām, ielām un citām vietām. Kampaņa ir arī iespēja iedzīvotājiem pašiem uzlabot savas pilsētas, ielas vai citas vietas atpazīstamību un tēlu.