RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Skolēnus aicina iesniegt priekšlikumus Rīgas brīvostas attīstībai

Skolēnus aicina iesniegt priekšlikumus Rīgas brīvostas attīstībai
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 23.10.2013. 11:00

Lai sekmētu jauniešu pašizaugsmi un veicinātu viņu izpratnes pilnveidošanu par Rīgas brīvostas lomu Latvijas tautsaimniecības infrastruktūras attīstībā, Rīgas brīvosta izsludina jau par tradīciju kļuvušo skolēnu radošo darbu konkursu "Osta pilsētai IV". Labākās skolēnu idejas tiks iekļautas Rīgas brīvostas Ideju bankas kapitālā.

 

Konkurss norisināsies divās kārtās – pirmajā kārtā skolēniem ir jāiesniedz eseja par viņu izvēlēto tematu, bet otrajā kārtā jeb finālā viņiem jau klātienē būs žūrijas komisijai jāprezentē savas idejas. Šajās sacensībās tiek aicināti piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu 11. un 12. klašu skolēni, kā arī vidējo speciālo izglītības iestāžu un arodizglītības iestāžu vecāko klašu audzēkņi.

 

"Konkurss "Osta pilsētai", kurā jaunieši aicināti ar saviem priekšlikumiem papildināt Rīgas brīvostas Ideju banku, jau kļuvis par veiksmīgu ikgadēju tradīciju. To turpināsim arī nākamajos gados, cerot uz arvien lielāku iesaistījušos komandu skaitu. Jau iepriekšējos konkursos skolēni un studenti no visas Latvijas nāca klajā ar interesantām un progresīvām idejām Rīgas brīvostas attīstībai, kas tika ieguldītas Ideju bankas kapitālā. Turklāt šis konkurss ir lieliska iespēja mūsu valsts jauniešiem apzināties sevi kā erudītus un radošus topošos profesionāļus, ieguldot savu artavu gan pašu karjeras, gan ostas izaugsmē," stāsta Ivars Jakovels, konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas brīvostas valdes loceklis.

 

Pirmās 10 komandas (divu cilvēku sastāvā), kuras pieteiksies konkursam, tiks uzaicinātas doties ekskursijā pa Rīgas Brīvostas teritoriju profesionāla gida vadībā. Ekskursijas laikā būs unikāla iespēja iepazīties ar ostas darbību un noskaidrot visus interesējošos jautājumus. Pirmo vietu izcīnījusī komanda tiks apbalvota ar „iPad Retina” planšetdatoriem, otrās vietas ieguvēji – ar "iPad mini", bet trešās – ar iPod TOUCH multimediju atskaņotājiem. Konkursam iespējams pieteikties līdz 10. novembrim.

 

Sīkāk ar konkursa noteikumiem un nolikumu iespējams iepazīties www.ostapilsetai.lv un http://www.draugiem.lv/ostapilsetai/.