RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

IKT nozare skaitļos un investīciju nozīme e-sabiedrības attīstībā

IKT nozare skaitļos un investīciju nozīme e-sabiedrības attīstībā
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 13.12.2013. 11:45

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) savā gadskārtējā konferencē 5.decembrī apkopoja mūsu valsts IKT industrijas 2012. gada sasniegumus un izvērtēja tās pozitīvās attīstības tendences šajā gadā un turpmākās perspektīvas. Piedāvājam mediju ievērībai informatīvu grafiku, kas raksturo IKT nozares veikumu. Savukārt otrs grafiks atspoguļo nepietiekamu valsts piešķirto ES fondu finansējumu IKT attīstībai un izplatībai kā sociāli ekonomiskai prioritātei.

 

IKT nozare stabili attīstās jau otro desmitgadi, ieskaitot arī ekonomiskās krīzes laiku, tā stimulē visas mūsu tautsaimniecības attīstību un kļuvusi par vienu no būtiskākajām Latvijas eksporta veidotājām. Tāpēc valsts un ES līdzekļu ieguldījums Latvijas e-attīstībā ir pašsaprotams un garantē ļoti efektīvu atdevi, turklāt tas tieši iespaido valsts kopējo izaugsmi. Balstoties uz nozares neapstrīdamajiem panākumiem, LIKTA vēlas nodrošināt informācijas sabiedrības veidošanai un e-pārvaldes attīstībai valsts politikas prioritāru atbalstu un pilnvērtīgu investīciju apjomu no ES fondiem, atbilstošu valdības jau apstiprinātājiem plānošanas dokumentiem 2014.-20120. gadam – Nacionālajām attīstības plānam un Informācijas sabiedrības pamatnostādnēm. Asociācija pilnībā atbalsta LIKTA konferences dalībniekiem veltītajā Ministru Prezidenta Valda Dombrovska uzrunā izteikto pārliecību, ka Latvijas valdība un IKT nozare turpinās produktīvo sadarbību, lai izmantotu iespējas, ko mūsu valstij paver ES centieni veicināt tehnoloģiju attīstību un izplatību, palielināt e-komercijas lomu ekonomikas izaugsmē un veidot digitālo vienoto tirgu.

 

Par LIKTA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) – profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari – elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 220 biedrus – nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas. Plašāka informācija: www.likta.lv.