RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

SIA Drukātava par 30% palielinājusi apgrozījumu, sasniedzot 1,28 miljonus eiro

SIA Drukātava par 30% palielinājusi apgrozījumu, sasniedzot 1,28 miljonus eiro
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 03.02.2015. 09:44

Grāmatu un mainīgās drukas uzņēmuma SIA „Drukātava” apgrozījums 2014.gadā ir sasniedzis 1,28 miljonus eiro, kas ir par aptuveni 30% vairāk nekā 2014.gadā, bet uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem ir 85 tūkstošu eiro apmērā, kas ir mazāka nekā gadu iepriekš, liecina uzņēmuma provizoriskie darbības rezultāti 2014.gadā. Apgrozījuma pieaugums ir saistīts ar uzņēmuma darbības paplašināšanos un eksporta pieaugumu, savukārt peļņa ir mazinājusies, jo pērn ievērojami līdzekļi ieguldīti sertifikācijā, attīstībā, iekārtu iegādē un darbinieku apmācībā, tāpat paaugstinātas strādājošo algas.

 

Pērn uzņēmums nodrukājis vairāk kā 250 tūkstošus grāmatu, no kurām aptuveni 70% tika eksportēti, galvenokārt uz Skandināvijas valstīm. Tāpat dažādu klientu uzdevumā SIA „Drukātava” ir sagatavojusi un nosūtījusi vairāk nekā 4,2 miljonus tiešā pasta sūtījumu – dažādus reklāmas materiālus, rēķinus un individuālus piedāvājumus. Savukārt saistītais uzņēmums „Izdevniecība Drukātava” 2014.gadā izdevusi 53 grāmatas, no kurām puse bija autorizdevumi (izdevniecība nodrošināja to tehnisko sagatavošanu un druku), bet otra puse – izdevniecības sagatavotās un izdotās grāmatas.

 

Diemžēl mainīgās informācijas drukas segmentā tirgus pamazām mazinās, jo arvien vairāk klientu izvēlas rēķinus saņemt elektroniski, savukārt digitālajā grāmatu drukai es saskatu milzīgu attīstības perspektīvas un šis tirgus turpinās attīstīties, jo, samazinoties grāmatu tirāžām, pašizmaksa tradicionālajā drukāšanas tehnoloģijā aug, kamēr digitāli drukātu grāmatu viena eksemplāra cena paliek nemainīga”, norāda SIA „Drukātava” valdes loceklis Valdis Jirgens.