RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Pērn SIA “Apsara” apgrozījums pieaudzis par 25%

Pērn SIA “Apsara” apgrozījums pieaudzis par 25%
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 30.04.2015. 14:12

Tējas ražotāja “Apsara” apgrozījums 2014. gadā bijis 316,55 tūkstoši eiro, kas ir par  63,51 tūkstošiem eiro vairāk nekā pērn, liecina uzņēmuma neauditētie finanšu dati. “Apsara”, kas šobrīd ir vienīgais Latvijas izcelsmes tējas ražotājs, pērn saražojusi un pārdevusi 98 tonnas tējas. Pērn pircēju iecienītākās tējas bijušas “Captain Blake”, “Green Exotic”, “Camomile” un “Joga’’.

 

Pērn “Apsara” tēju fabrikā ieviesta jauna tējas fasējamā iekārta, tā nodrošinot iespēju iefasēt tēju hermētiski drošā aploksnītē un tējas maisiņam piesiet diegu ar uzmezglošanas metodi. Šī metode ir daudz drošāka un ekoloģiskāka. Pateicoties jaunajām iespējām, 80% apmērā ir mainīts produktu sortiments: radīti jauni tēju veidi, kā arī mainīti nosaukumi, tos angliskojot un piemērojot eksporta vajadzībām. Patlaban saražotā produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju un Baltkrieviju.

 

“Pēdējos gados esam teju nomainījuši visu sortimentu un vēlreiz pārliecinājušies - jaunu tēju veidu radīšana un ieviešana ir lēns, riskants un dārgs process: jārada jaunas tēju sastāva receptes, tās jānotestē klientu vidū, jāatrod tām atbilstoši nosaukumi, kā arī jāizveido atbilstošs iepakojuma noformējums, jaunās tējas “jādabū plauktā” un, visbeidzot, vēl jāiepazīstina ar tām pircējs. Šo radikālo pārmaiņu procesā cerēt uz ātru peļņu būtu pārdroši - Dievs dod nostāvēt uz kājām!” stāsta “Apsara” īpašnieks Ikars Keišs. “Neskatoties uz visām pārmaiņu izmaksām, bijām spiesti norakstīt “vecos” iepakojamos materiālus 20 000 eiro apmērā. Taču tāda ir attīstības cena. Tagad ar paceltu galvu varam būt lepni par savu tēju sortimentu - esam pacēluši savas tējas  kvalitātes latiņu daudz augstāk. Turklāt mūsu tējas firmai ir jau 23 gadi, bet es ar tēju “ceļos un guļos” kopš 1988. gada,” skaidro I.Keišs, aicinot šo pieredzi katram meklēt savā tējas tasītē.

 

Uzņēmumā pārmaiņas realizētas, pateicoties saskaņotam komandas darbam. Būtiska “Apsara” veiksmes atslēga noteikti ir uzticami darbinieki -  aizvadītajā gadā kadru mainība bija 0%, bet vecākajam darbiniekam – nosvinēta 70 gadu jubileja.

 

Lai attīstītu uzņēmuma darbību, šogad iecerēts turpināt jaunu tējas recepšu radīšanu. Nemitīgi notiek radošs process gan eksperimentos ar tējas receptēm, gan ceļojot un meklējot arvien jaunas garšas un maksimāli dabiskas izejvielas.

 

"Apsara" Latvijā darbojas kopš 1992.gada. SIA "Apsara" 100% kapitāldaļu pieder Ikaram Keišam.