RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

TOP 5 grāmatas ceļā uz biznesa virsotnēm

TOP 5 grāmatas ceļā uz biznesa virsotnēm
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 10.07.2015. 10:57

Veiksmīga biznesa sākumā svarīgs ne vien kapitāls un dzīvotspējīga ideja, bet arī padoms un pieredze. Jaunajiem uzņēmējiem ir idejas, ambīcijas un enerģija. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties izveidot biznesa impēriju, vai būt labākais savā jomā – vislabāk padomus gūt no tiem, kuri jau sasnieguši karjeras un finansiālās virsotnes.

 

Kā teicis Roberts T. Kijosaki, pasaules mēroga bestsellera „Bagātais tētis nabagais tētis” autors: “Īsts uzvarētājs zina, ka zaudēšana ir uzvarēšanas sastāvdaļa”. Lai zaudējumi nebūtu tik sāpīgi, SIA “Grand Credit” valdes loceklis Maksims Mališko piedāvā 5 grāmatas, kas pastāstīs kā biznesā sasniegt neiespējamo.

 

“Kā zināms, biznesa idejas var “aiziet” un var “neaiziet”, ne vienmēr to ir iespējams precīzi prognozēt: dažkārt šķiet, ka ideja laba, tirgus niša ir brīva, bet ideja tomēr “neaiziet”, savukārt citreiz tieši pretēji – šķiet, ka ideja ir vispārzināma, tirgus piesātināts, taču konkrētajam cilvēkam, neraugoties uz apkārtējo skepsi, ideja un bizness “aiziet”. Tādēļ uzņēmējdarbības sākumposmā iesaku mācīties no citu kļūdām un izmantot to biznesmeņu pieredzi, kuru iegūt var tikai daudzu gadu gaitā. Vislabāk to smelties grāmatās,” iesaka SIA “Grand Credit” valdes loceklis Maksims Mališko.

 

“ReWork”

Jason Friend

 

“ReWork” parāda labāku, ātrāku un vieglāku veidu kā gūt panākumus biznesā. Izlasiet to, un sapratīsiet, kāpēc plāni ir reāli kaitīgi, un kāpēc labāk ignorēt konkurenci. Patiesībā biznesa uzsākšanai nepieciešams daudz mazāk nekā jūs domājat. Jums nav jākļūst par darbaholiķi, jātērē laiks dokumentu kalnos vai sapulcēs. Pat ofiss patiesībā ir nevajadzīgs – tās visas ir tikai atrunas. Šī grāmata pasaka, ka pietiek runāt, laiks darīt, turklāt parāda kā. Jūs uzzināsiet kā strādāt produktīvāk un gūsiet tonnām jaunu ideju, kas jūs provocēs un izaicinās uz panākumiem.

 

“Rich Dad Poor Dad”

Robert T. Kiyosaki

 

“Bagātais tētis, nabagais tētis”, pasaulslavenā grāmata stāsta par Robertu Kijosaki un viņa diviem tēviem — viņa īsto tēvu, un viņa labākā drauga tēvu, viņa bagāto tēvu — un to, kā abi vīri veidoja viņa domas par naudu un investēšanu. Grāmatu iznīcina mītu, ka jums ir jābūt ārkārtīgi augstiem ienākumiem, lai būtu bagāts un izskaidro atšķirību starp darbu naudas dēļ un kā nauda var strādāt jūsu labā.

 

“The Dip”

Seth Godin

 

Kad neatlaidīgi tiekties uz savu mērķi un kad – atkāpties? Jebkuru projektu (karjeru, aizraušanos, biznesu) ceļā uz veiksmi gaida bedre. Uzvarētāji to pārvar nevis vienkārši tāpat – viņi tiecas uz priekšu no visa spēka, mainot spēles noteikumus, kad tas ir nepieciešams. Dizainers, mazā biznesa īpašnieks, tirdzniecības pārstāvis, izpilddirektors, sportists – lai kāda arī būtu jūsu nodarbošanās, veiksmes stratēģija palīdzēs jums noskaidrot, vai tiešām atrodaties tieši tajā bedrē, kas ir jūsu laika, pūļu un spēju vērta. Ja tā, tad grāmata stiprinās jūsu apņēmību. Ja nē, palīdzēs atrast spēku atkāpties un meklēt citas iespējas kļūt pirmklasīgam citā jomā (citās izpausmēs).

 

“The Art of War for Executives”

Donald G. Krause

 

Pirms vairāk nekā 2500 gadiem diženais senās Ķīnas militārais stratēģis Suņdzi sarakstīja "Karamākslu" – ietekmīgāko stratēģiskās domāšanas grāmatu. No tās cilvēki gadu tūkstošiem ir smēlušies zināšanas, kā visefektīvāk pieveikt savus pretiniekus.

 

Pamatojoties uz Suņdzi fundamentālajām zināšanām un savu praktisko pieredzi biznesa vadībā, ASV topmenedžeris Donalds Krauze ir radījis Karamākslu menedžeriem – grāmatu, ar ko bruņoties mūsdienu profesionāļiem.

 

“The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business”

Charles Duhigg

 

Čārlzs Duhigs, laikraksta “The New York Times” reportieris, kurš ieguvis neskaitāmas balvas žurnālistikā, tostarp prestižo Pulicera balvu, vācot materiālus šai grāmatai, intervējis vairāk nekā 300 zinātnieku un uzņēmumu vadītāju, lai izprastu, kā veidojas ieradumi, kā tie ietekmē mūsu ikdienu un profesionālo darbību un galvenais – kā tos mainīt. Viņš ir pārliecināts – ieradumi nav mums “pielaulāti”, un no tiem ir iespējams šķirties. Ikviens, kurš izpratis ieradumu veidošanās mehānismu, spēs mainīt savu dzīvi, biznesu un apkārtējo sabiedrību.