RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Ekonomiskās aprises

Tiesa pasludina spriedumu par labu “Lidot.lv”

Tiesa pasludina spriedumu par labu “Lidot.lv”
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 13.02.2016. 16:05

Rīgas apgabaltiesa pasludinājusi spriedumu par labu SIA “Latvia Tours”, apmierinot prasību pret SIA “Latvia Travel D” par tūrisma firmai SIA “Latvia Tours” piederošās preču zīmes “Lidot.lv” nelikumīgas izmantošanas pārtraukšanu.

 

Ar tiesas lēmumu SIA “Latvia Travel D” aizliegts komercdarbībā izmantot apzīmējumus “letilidot.lv”, “lētilidot.lv”, “lidotleti.lv”, “lidotlēti.lv” bez SIA “Latvia Tours” atļaujas, tai skaitā lemts pārtraukt pakalpojumu sniegšanu vai piedāvāšanu saistībā ar šiem apzīmējumiem un minēto apzīmējumu izmantošanu lietišķajos dokumentos vai reklāmā.

 

“Mēs esam gandarīti par tiesvedības pozitīvo iznākumu, un ceram, ka šis spriedums liks nopietni izvērtēt izvēlētā komercprakses modeļa likumību pirms tā izmantošanas, lai netiktu prettiesiski nepamatoti izmantoti citu personu, ilgus gadus veidoti un attīstīti, uzņēmumu preču zīmes un citi komercapzīmējumi” norāda Lidot.lv direktore Ieva Keiša.

 

“Šis spriedums apliecina intelektuālā īpašuma nozīmes pieaugumu komercdarbībā. Tāpat ir jāizteic gandarījums par Latvijas tiesu spēju nodrošināt aizsardzību nepamatota tiesību aizskāruma gadījumā, t.sk., arī Eiropas judikatūras ņemšanu vērā,” uzsver zvērināts advokāts Agris Bitāns.

 

Kā iepriekš minēts, SIA “Latvia Tours” tiesā norādīja, ka minētie nosaukumi, kas tiek izmantoti kā domēna vārdi, ir sajaucami līdzīgi ar reģistrēto preču zīmi "Lidot.lv". Salīdzinot preču zīmi un apzīmējumus, Civillietu tiesas kolēģija atzinusi, ka tie ir vizuāli un semantiski līdzīgi un pastāv reāla iespēja, ka patērētāji varētu pretstatītos apzīmējumus sajaukt vai uzskatīt par savstarpēji saistītiem.