RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Retrospekcija

Holivudas zvaigžņu spožākie un stulbākie darījumi ar nekustamo īpašumu

Holivudas zvaigžņu spožākie un stulbākie darījumi ar nekustamo īpašumu
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 28.11.2012. 18:18

Slavenības var būt skaistas un talantīgas, taču tas nebūt automātiski nenozīmē, ka populārie cilvēki ir arī veiksmīgi, vismaz jomā kas attiecas uz darījumiem ar nekustamo īpašumu. Vairāku gadu laikā lielā kalibra zvaigznes ir cietušas miljonu dolāru izteiksmē mērāmus zaudējumus, nepareizi un / vai neveiksmīgi investējot nekustamajos īpašumos.

 

Taču ir arī veiksmes stāsti, kā, piemēram, sarunu šova zvaigzne Elena Dedženeresa, kura nesen pārdevusi savus lepnos apartamentus Beverlīhilzā par „nieka” 36,5 miljoniem dolāru.

 

Piedāvājam ieskatu slavenību lielākajos darījumos ar nekustamo īpašumu.

 

IEGUVĒJI:


Komiķe Elena Dedženeresa pašlaik ir absolūta līdere darījumos ar nekustamo īpašumu – tikko kā pārdodot savu īpašumu prestižajā Beverlīhilzā par 36,5 miljoniem dolāru, kas ir par 7,5 dolāriem vairāk nekā īpašuma iegādes cena 2007.gadā.

 

Bilance: + 7,5 miljoni $

 

Sieviešu elks Eštons Kačers, savukārt, 2011.gadā „uzvārīja” precīzi 1 miljonu dolāru, pārdodot savus „Holivudas kalnus” par 2, 3 miljoniem dolāru.

 

Biance: + 2,3 miljoni $

 

Arī Rihannu varētu pieskaitīt pie ieguvējiem, ja vien viņai izdosies pārdot savrupmāju Losandželosā par iecerētajiem 9,5 miljoniem dolāru. Kā zināms, skaisto villu Kalifornijas štatā popzvaigzne nopirka 2001.gadā par 6,9 miljoniem dolāru.

 

Bilance: + 2,6 miljoni $

 

ZAUDĒTĀJI:


Alternatīvā kantrī superzvaigzne Raiens Mērfijs tik ļoti bija "iemīlējies" kādā īpašumā pie Malibu pludmales, kad vienā acu mirklī to nopirka par 6,6 miljoniem dolāru. Vienu gadu vēlāk "Emmy" balvas ieguvējam "lielā mīla" beidzās, un viņš to pārdeva par 6,5 miljoniem dolāru. Uz jautājumu, vai 100 tūkstošus dolārus nebija žēl zaudēt, Mērfijs atbildēja, ka tas ir piliens jūrā salīdzinot ar citām Holivudas zvaigznēm, kuras zaudē miljonus šādos neveiksmīgos darījumos.

 

Bilance: - 100 000 $

 

Lielākoties, kad dzirdam vārdu Opra Vinfreja, iedomājamies VEIKSMI. Taču ticiet vai nē, bet pat tik ietekmīga persona kā viņa cietusi ievērojamus finansiālus zaudējumus. Tā, piemēram, pavisam nesen leģenda pārdeva savu 2006.gadā iegādāto Čikāgas īpašumu par 2,7 miljoniem dolāru, lai gan tā pirkuma summa sasniedza 5,6 miljonus. Ļoti iespējams gan, ka Opras budžeta izmēros šis zaudējums ir pielīdzināms Mērfija zaudējumam.

 

Bilance: - 2,9 miljoni $

 

Kaut gan uz skatuves Britnija Spīrsa jau labu laiku „spridzina”, tomēr nekustamo īpašumu tirgū viņai vairāk izdodas „slāpēt”. Proti, šogad popdīva pārdeva savu māju Bevrlīhilzā par 4,2 miljoniem dolāru, lai gan 2007.gadā to iegādājās par 6,7 miljoniem dolāru.

 

Bilance: - 2,5 miljoni $

 

Viens no lielākajiem zaudētājiem ir karstasinīgais dziedātājs Rikijs Mārtins, kurš cieta teju 4 miljonus lielus zaudējumus, pārdodot māju Maiami par 12,8 miljoniem dolāru, lai gan 2007.gadā to bija pircis par 16,2 miljoniem dolāru.

 

Bilance: - 3,4 miljoni $

 

Taču neviens nav cietis tik smagi kā Holivudas aktieris Nikolass Keidžs – visas „māklera” karjeras laikā zvaigzne ir cietis zaudējumus vairāk kā 50 miljonu dolāru apmērā. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir bēdīgi slavenās savrupmājas „Bel Air Tudor” pārdošana, no kā aktieris ieguva 10,5 miljoniem dolāru, lai gan to bija iegādājies par stipri lielāku ciparu – 35 miljoniem dolāru.

 

Bilance: - 24,5 miljoni $