RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Retrospekcija

Jaunietis un sieviete uzdodas par kontrolieriem, policija meklē cietušos

Jaunietis un sieviete uzdodas par kontrolieriem, policija meklē cietušos
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 30.11.2012. 07:30

Rīgas satiksmes darbinieki Latgales priekšpilsētā pamanīja kādu jaunieti un sievieti, kuri bija ģērbušies Rīgas satiksmes kontrolieru formastērpos. Jaunietis, ieraugot īstos Rīgas satiksmes darbiniekus, metās bēgt līdz ar to viņiem izdevās notvert sievieti, taču jaunietis aizbēga no notikuma vietas.

 

Sieviete tika nogādāta Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī, kur noskaidrots, ka viņa ir dzimusi 1978. gadā un ka viņai nav nekādas saistības ar īsto kontroles dienestu. Sieviete paskaidroja, ka jaunietis viņu it kā esot pieņēmis darbā un uzsniedzis formastērpu.

 

Izmeklēšanas gaitā likuma sargiem ir izdevies noskaidrot arī jaunieti, kurš aizbēga no notikuma vietas – viņš ir 17 gadus vecs un jau iepriekš policijas redzeslokā nonācis, tēlojot kontrolieri. Policisti ir noskaidrojuši, ka jaunietis ir izgatavojis arī paštaisītus soda protokolus, taču tos pēc aizpildīšanas viņš nav atdevis bezbiļetniekiem.

 

Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XVIII nodaļas. To, kur jaunietis ir ieguvis divus Rīgas satiksmes kontrolieru formastērpus un vai viņš sievietei maksājis ar darba samaksu policija skaidros izmeklēšanā.

 

Taču likuma sargiem ir aizdomas, ka abas personas par kontrolieriem varētu būt uzdevušies ilgstošā laika posmā un, iespējams, arī iekasējuši soda naudas no bezbiļetniekiem, tādēļ policisti lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlos redzamo personu darbībām, zvanot uz tālruņu numuriem: 67086322, 67086302 vai 110.