RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Retrospekcija

Nepatīk darbs birojā? IR VARIANTI – 5 padomi, ko darīt

Nepatīk darbs birojā? IR VARIANTI – 5 padomi, ko darīt
Foto: blogs.vancouversun.com
Linda Goldmane · 09.01.2013. 08:23

Šobrīd ir ļoti grūts laiks lielākajai daļai vīriešu, kuri meklē darbu ārpus ofisa telpām. Agrāk, bija daudz vieglāk un ātrāk atrast darbu ražošanas un rūpniecības sektoros, bet nu jau pamazām šīs profesijas tiek aizstātas ar citām, kā arī samaksas šādos darbos tiek samazinātas vai arī tiek maksāta daudz mazāka summa nekā vajadzētu.

 

Mūsdienās, galvenokārt, vīriešiem, kuri ir darba meklējumos, ir jāsamierinās ar divām iespējām. Viena no tām ir strādāt birojā, pavadīt visu dienu pie datora, kā arī censties izpildīt visas prasības, kuras uzdod priekšnieks vai arī strādāt klientu apkalpošanas sfērā, kura ir pakalpojumu nozare.              

Eksperti piedāvā piecas alternatīvas profesijām, kuras ir diezgan reālas un noderīgas, lai spētu izbēgt no apnicīgā darba ofisā.       

1. Pievienojies Latvijas armijai

 
Stabila alga, iespēja izbraukt ar Hammeru, pavadīt laiku vidē, kas absolūti nelīdzinās birojam izklausās neticami? Nebūt ne! Piesakies strādāt Latvijas armijā! Kopš Latvijas armija atteikusies no obligātās iesaukšanas un kļuvusi par profesionālu armiju, karavīri vakarā dodas uz darbu un vakarā, tāpat kā citos darbos, dodas mājup. Pievienojoties armijai, noteikti iegūsi nenovērtējamas vadīšanas prasmes un spēju pārvarēt spiedienu stresa situācijās.

2. Strādā kā brīvprātīgais darbinieks

 
Ceļo tālu uz svešām zemēm, dzīvo skaistā vietā ārzemēs, satiec daudz un dažādus cilvēkus, kā arī iegūsti unikālu iespaidu par pasauli, palīdzot citiem cilvēkiem un ne tikai. Dažkārt, cilvēki nenovērtē, ka šis īstenībā arī ir īsts darbs. Līdzīgi kā armijā, strādājot šāda veida darbā, spēsi iegūt dažādas iemaņas.           

3. Nebaidies uzsākt savu biznesu!

 
Tas, iespējams, izklausās pēc liela izaicinājuma, bet, ja biznesam ir ļoti laba ideja, kuru varētu realizēt, tad šis ir vislabākais laiks, lai to īstenotu. Miljoniem cilvēku visā pasaulē, kuri ir kaut ko tādu darījuši, vienbalsīgi teiktu, ka vajag tikai pamēģināt un piepildīt savu sapni. Lielākajai daļai uzņēmumu sākuma izmaksas ir diezgan mazas, tātad arī nav šķēršļu, lai ienāktu tirgū.               

4. Iegūsti zināšanas par profesiju, kura patiešām interesē!

  
Paliec strādāt savā esošajā darbā un paralēli tam, vari savā brīvajā laikā apgūt kādu sev tīkamāku amatu un paciest esošo, kaut vai tā iemesla dēļ, ka bail pamest pašreizējo darba vietu un palikt bez naudas, vislabākais būtu darīt to visu pamazām. Jebkurai darba vietai un profesijai taču ir vajadzīgas iemaņas.           

5.Izveido pats savu stādu vai augu audzētavu


Neticami, bet cilvēki nodarbojas arī ar dažādu koku, krūmu un augu kultivēšanu, un pelna ar to arī naudu. Tas ir kā hobija, dzīvesveida un darba apvienojums. Izveido pats savu stādu audzētavu un esi pats sev priekšnieks savā darba vietā!