RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Retrospekcija

„Saskaņas Centrs” Jelgavā apstiprina deputātu kandidātu sarakstu

„Saskaņas Centrs” Jelgavā apstiprina deputātu kandidātu sarakstu
Foto: saskanazemgalei.lv
KRUSTTEVS.COM · 24.03.2013. 13:02

Sestdien, 23. martā, politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” Jelgavas nodaļas pirmsvēlēšanu konferencē apstiprināta reģionālā programma un deputātu kandidātu saraksts, ņemot vērā dzimumu kvotu 33% apmērā un bez konkursa iekļaujot vienu jaunatnes organizācijas pārstāvi.

 

Par politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013. gada 1. jūnija vēlēšanu kandidātiem dotajā secībā apstiprināti: Ivars Jakovels, Igors Kuļevs, Kaspars Vanags, Viktors Liepiņš, Ainārs Galviņš (Latvijas Sociālistiskā partija), Oksana Ignatova, Viktors Kovšovs, Natālija Ērgle, Maksims Rubļovs, Inga Vītoliņa, Aleksandrs Petrovs (Latvijas Sociālistiskā partija), Sarmīte Vanaga, Aleksandrs Knohs, Raisa Dubeņecka, Sergejs Stoļarovs, Aleksandra Zavišjus (jauniešu organizācija „Patrioti.LV”), Ilmārs Preikšs un Valentīns Grigorjevs. Galīgo lēmumu par deputātu kandidātiem pieņems sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” centrālā valde.

 

„Apstiprinot partijas reģionālo programmu un cilvēku komandu, kas to realizēs, esam spēruši lielu soli pretī partijas mērķu sasniegšanai. Kā vienu no būtiskākajiem uzdevumiem pēc vēlēšanām esam izvirzījuši palielināt atbalstu jelgavnieku ģimenēm ar bērniem – piemēram, paaugstinot bērna piedzimšanas pabalstu līdz minimālās algas apmēram un piešķirot daudzbērnu ģimenēm 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim. Tāpat partijas prioritāšu sarakstā ir ciešākas sadarbības veicināšana ar Rīgu, veidojot kopīgas rūpniecības attīstības un investīciju piesaistes programmas,” saka Ivars Jakovels, politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” Jelgavas nodaļas valdes priekšsēdētājs.

 

Sēdes laikā apstiprinātie deputāta kandidāti svinīgi nolasīja un publiski parakstīja kopīgu solījumu: „Es, vārds uzvārds, kļūdams par deputāta kandidātu, apņemos ievērot partijas statūtus un programmu. Ar savu darbu un rīcību cienīgi pārstāvēt sociāldemokrātiskos ideālus, aizstāvēt darba ņēmēju intereses un sociāli mazaizsargāto tiesības, attiekties vienlīdzīgi pret dažādu tautību iedzīvotājiem. Kļūdams par deputātu, apņemos godprātīgi pildīt tautas pārstāvja pienākumus, pildīt partijas programmu un ievērot partijas institūciju lēmumus un uzdevumus. Pametot partijas biedru rindas, apņemos brīvprātīgi un bez papildu pamudinājumiem nolikt Jelgavas pilsētas domes deputāta pilnvaras.”

 

Konferences noslēgumā delegāti lēma par pēcvēlēšanu konferences sasaukšanu, kam jādod uzdevums jaunievēlētajiem deputātiem par politiskās koalīcijas izveidi un noteikta pilsētas domes priekšsēdētāja kandidāta atbalstīšanu, ņemot vērā vēlēšanu rezultātus.