RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Atcelta maksa par sabiedrisko tualešu izmantošanu Rīgā

Atcelta maksa par sabiedrisko tualešu izmantošanu Rīgā
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
· 09.05.2013. 04:32

 Rīgas domē šosezon apstiprinātas izmaiņas Mājokļu un vides departamenta maksas pakalpojumu cenrādī, kas paredz, ka turpmāk pašvaldības apsaimniekotās sabiedriskās tualetes galvaspilsētā būs bez maksas.

 

Jau ziņots, ka šāds ierosinājums radies, jo pašvaldība izrādījusies bezspēcīga vandaļu priekšā - jauno tualešu naudas kastītes tika uzlauztas ar regularitāti pāris dienu laikā un, kamēr piegādātas jaunas monētu kastītes, labierīcības nācies slēgt. Turklāt automātu atjaunošanas izdevumi pārsnieguši ieņēmumus, kas gūti, katram apmeklētājam par tualetes izmantošanu samaksājot 20 santīmus.

 

Lai izvairītos no situācijām, kad vandaļi tīko pēc maksas tualešu monētu automātos ievietotās sīknaudas un tos demolē, Rīgas domē nolemts atteikties no maksas par tualešu izmantošanu.

 

Pērn veiktie aprēķini liecina, ka, atceļot maksu par pašvaldības tualešu izmantošanu, domes tēriņi to uzturēšanai palielinātos par 12 000 latu.

 

Lai izvairītos no situācijas, ka tualetēs uz dzīvi apmetas bezpajumtnieki, iecerēts, ka nakts laikā tualetes tiktu slēgtas.