RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Aculiecinieka asaras: invalīds ratiņkrēslā netiek pāri gājēju pārejai Rīgā

Aculiecinieka asaras: invalīds ratiņkrēslā netiek pāri gājēju pārejai Rīgā
· 18.08.2014. 05:13

Šādus stāstus dzirdot, vienkārši smeldz sirds.

 

Kāda lasītāja emocionālā vēstulē žurnālistiem stāstīts par redzēto un piedzīvoto rūgto aizkustinājumu Rīgas centrā, kurā aprakstīts notikums par cilvēka ar īpašām vajadzībām pārvietošanās iespējām.

 

Publicējam necenzētu vēstules tekstu:

 

"Šovakar, sēžot Mcdonalds terasē, pamanīju, ka kāds cilvēks invalīda ratiņos cenšas šķērsot brauktuvi (lielā gājēju pāreja pretim Brīvības piemineklim). Ticis pāri 1/3 ceļa posma viņš iestrēga un nevarēja tikt uz priekšu. Skats ļoti bēdīgs un uztraucošs - cilvēks bezpalīdzīgi stāv ceļa vidū, visi iet garām, vai stulbi blenž - pilnīga vienaldzība. Es piesteidzos klāt un pajautāju, vai vajag palīdzēt uz ko saņēmu apstiprinošu atbildi.

 

Nekad nebūtu iedomājies, ka tas ir tik grūti. Nelīdzens bruģis un augstās tramvaja sliedes ir kā nepārvarams šķērslis. Es nestādos priekšā kā cilvēks invalīda ratiņos bez palīdzības vispār var šķērsot to brauktuvi. Man bija grūti tos ratiņus pārstumt pat tad kad centos palīdzēt šim cilvēkam, priekšējie riteņi vienkārši netiek pāri šķēršļiem. Beigu beigās ceļot un gāzelējot tos ratiņus tikām veiksmīgi pāri. Kamēr stūmu ratiņus pārmiju pāris vārdus ar cilvēku, kas tajos atradās. Izrādās viņš par invalīdu ir kļuvis likvidējot Černobiļas avārijas sekas...

 

VAIRĀK LASIET ŠEIT