RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Radošajā konkursā “Osta pilsētai” skolēni meklēs netradicionālas idejas ostas attīstībai

Radošajā konkursā “Osta pilsētai” skolēni meklēs netradicionālas idejas ostas attīstībai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 29.08.2014. 13:03

Rīgas Brīvosta sadarbībā ar lielākajām Latvijas augstskolām izsludinājusi nu jau sesto ikgadējo radošo darbu konkursu skolēniem “Osta pilsētai”. Vidusskolēni, kā arī vidējās speciālās izglītības iestāžu vai arodizglītības iestāžu audzēkņi ir aicināti iesniegt savas esejas par kādu no piecām tēmām, aptverot ekonomiskās, sociālās, kultūras, vēsturiskās un drošības jomas. Iespējamo tēmu izvēles loks ir visplašākais – sākot, piemēram, no Rīgas ostas pasažieru termināla attīstības perspektīvām līdz pat dabas aizsardzības jautājumiem vai ekonomiskās darbības uzlabošanas iespējām Rīgas ostā.

 

Konkursa mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par ostas darbību un attīstību gan ostas mērogā, gan savas karjeras izaugsmes kontekstā, turklāt šāds konkurss palīdz sekmēt skolēnu radošo spēju un radošuma potenciāla attīstību. Konkurss norisināsies divās kārtās – pirmajā kārtā komandām divu cilvēku sastāvā ir jāiesniedz eseja par izvēlēto tematu, bet otrajā kārtā klātienē būs žūrijas komisijai jāprezentē savas idejas, kuras vērtēs Rīgas brīvostas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Jūras akadēmijas deleģēti pārstāvji.

 

“Konkurss "Osta pilsētai" ir kļuvis par tradīciju un katru gadu kāda no idejām tiek iekļauta Rīgas brīvostas Ideju bankas kapitālā un agri vai vēlu tiks arī realizēta. Mums ir svarīgi vēl skolas solā motivēt jauniešus domāt globāli un nekautrēties realizēt savas idejas. Dažiem iepriekšējo gadu uzvarētājiem šis konkurss kalpoja kā stingrs pamats savas karjeras attīstīšanā,” stāsta konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs un Rīgas brīvostas valdes loceklis Ivars Jakovels.

 

Pirmajām 10 komandām, kas pieteiksies uz konkursu, tiks dota unikāla iespēja apmeklēt Rīgas Brīvostu gida pavadībā. Konkursā būs iespēja saņemt arī vērtīgas balvas - pirmās vietas ieguvēji tiks apbalvoti ar „Samsung N7105 Galaxy Note 2” telefoniem, otrās vietas ieguvēji – ar "Samsung I9300 Galaxy S3" telefoniem, bet trešās – “Samsung WB200F white” fotoaparātiem.

 

Skolēni komandas konkursam var pieteikties līdz šā gada 21. septembrim konkursa mājas lapā www.ostapilsetai.lv, savukārt fināls, kurā labākās komandas prezentēs savus darbus žūrijai, notiks 3.oktobrī.

 

Sīkāk ar konkursa noteikumiem un nolikumu iespējams iepazīties www.ostapilsetai.lv un http://www.draugiem.lv/ostapilsetai/.