RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Rīgas Austrumu slimnīca kļūst par plašāko WiFi teritoriju

Rīgas Austrumu slimnīca kļūst par plašāko WiFi teritoriju
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 21.09.2014. 11:15

Piektdien, 19. septembrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs prof. Viesturs Boka un Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis atklāja līdz šim plašāko WiFi teritoriju Latvijā. No šīs dienas visās Rīgas Austrumu slimnīcas publiski pieejamās vietās tiks nodrošināts bezmaksas WiFi. 

 

„Latvijā jau ir pieejami vairāk nekā 4000 Lattelecom ierīkoti bezmaksas WiFi punkti – skolās, bankās, benzīntankos, kultūras iestādēs un citur. Mūsdienās brīva pieeja bezvadu internetam lielākajā valsts universitātes slimnīcā ir ikdienas nepieciešamība, un esmu pārliecināts, ka slimnīcas klientiem un viesiem tas būs noderīgs un praktisks atbalsts brīžos, kas jāpavada slimnīcā,” stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

 

„Piedāvājot iespēju pieslēgties bezmaksas WiFi tīklam, mēs speram pirmo soli, lai realizētu ieceri nodrošināt bezmaksas interneta pārklājumu Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāros un padarīt to pieejamu plašākam cilvēku lokam – pacientiem un piederīgajiem uzgaidāmajās telpās, poliklīnikā un uzņemšanas nodaļās, mācībspēkiem un lielajai studentu saimei, kam iespēja izmantot internetu bez maksas ir ļoti svarīga,” papildina slimnīcas valdes priekšsēdētājs Viesturs Boka.

 

WiFi aktualitāti tādās sabiedriskās pakalpojumu vietās kā veselības iestādes uzsver arī Līga Andžāne, veselīga dzīvesveida blogere: „Kad pirmo reizi gāju uz Latvijas Onkoloģijas centru, pat iedomāties nevarēju, ka turpmākā gada laikā šī ēka kļūs par trešo apmeklētāko vietu aiz mājām un biroja. Ikreiz, kad atrados slimnīcā, centos paveikt ko lietderīgu, piemēram, lasīju un atbildēju uz darba e-pastiem, bet brīvā brīdī skatījos seriālus un filmas. Bezmaksas bezvadu interneta pieslēgums būtu bijis labs draugs manam maciņam, un rēķini par datu izmantošanu viedtālrunī nebūtu tik augsti. Iespējams, šī nav vieta, no kuras tiks nosūtīti daudzi selfiji, lai gan, atvadoties no slimnīcas, es ar lielu prieku to pavēstīju sociālajos tīklos, tomēr neierobežota saikne ar ārpasauli palīdzēs īsināt slimnīcā pavadāto laiku.”

 

Pirmajā etapā bezmaksas WiFi tīkls tiek ierīkots slimnīcas publiskajā zonā – tie būs kopumā 56 piekļuves punkti uzgaidāmajās telpās stacionāru poliklīnikās, uzņemšanas nodaļās un Neatliekamās medicīnas klīnikā, vestibilos un gaiteņos, kas uzņem lielāko pacientu, piederīgo un studentu plūsmu. Pieejas punkti tiks atzīmēti ar īpašām vizuālajām norādēm. Plānā iespējami tuvākajā nākotnē ir nodrošināt bez maksas interneta piekļuvi arī pacientiem ārstniecības nodaļās.

 

Gada laikā medicīniskā palīdzība Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā tiek sniegta ap 73 000 pacientu stacionāri un 340 000 ambulatori. Par savu šo slimnīcu sauc 4709 darbinieki. Slimnīcas sastāvā ietilpst seši stacionāri:  „Gaiļezers”, „Latvijas Onkoloģijas centrs”, „Biķernieki”, „Linezers”, „Latvijas Infektoloģijas centrs” un „Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”, kā arī Patoloģijas centrs.

 

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā tiks atklāts jau 23 WiFi soliņš, kas simboliski pilsētas vidē iezīmē brīvpieejas interneta pieslēguma zonu. Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 4000 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcās, 165 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti un tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un daudziem citiem.