RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Hanner uzņēmumu grupa iegādājas zemi A klases biroju ēkas būvniecībai

Hanner uzņēmumu grupa iegādājas zemi A klases biroju ēkas būvniecībai
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 15.10.2014. 11:21

Nekustamo īpašumu kompānija “Hanner uzņēmumu grupa” iegādājusies 0,8 hektārus plašu zemes gabalu Rīgā, Sporta ielā 11, daudzfunkcionālas A klases biroju ēkas celtniecībai. Šobrīd norisinās aktīvs darbs, lai projekts iegūtu starptautisko BREEAM sertifikātu.

 

Vietu jaunās daudzfunkcionālās biroju ēkas celtniecībai izvēlējāmies ar skatu nākotnē, jo Skanstes ielas rajonam ir liela perspektīva un pārskatāmā nākotnē tas varētu kļūt par Rīgas biznesa centru. Šajā vietā pieejams plašs pakalpojumu klāsts - bērnudārzi, lielveikali, kafejnīcas un restorāni, turklāt Vecrīga atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā. Tie ir svarīgākie priekšnoteikumi darbiniekiem, lai viņi justos apmierināti un kompānijas vadība izvēlētos biroja telpas tieši šeit. Sporta iela ir tuvu pašreizējam pilsētas centram, turklāt robežojas ar Rīgas vēsturisko centru, kas iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, kas vietai sniedz pievienoto vērtību,” stāsta Mindaugas Valuckas, “Hanner Group” valdes loceklis.

 

“Spriežot pēc veiksmīgās pieredzes, uzbūvējot un pārvaldot Eiropas Biznesa Centru Ropažu ielā, uzskatām, ka Rīgā joprojām ir pieprasījums pēc kvalitatīvām, efektīvām un ilgtspējīgām biroju telpām. Šobrīd aktīvi strādājam, lai jaunajam projektam iegūtu BREEAM sertifikātu, kas nomniekiem nodrošinās veselīgāku un komfortablāku darba vidi, kā arī zemākus komunālos maksājumus un daudz izturīgāku ēku. Izvēloties šo sertifikātu, apzināmies, ka jaunam projektam esam uzlikuši ļoti augstas kvalitātes latiņu, un vēlamies, lai tas kļūtu par vadošo standartu biroju ēku nekustamo īpašumu tirgū, turklāt tas kopumā attīstītu Latvijas biroja ēku ilgtspējību,” norāda M. Valuckas.

 

BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikāts, kuru šobrīd izmanto aptuveni 75% jauno Eiropas biroju celtņu ir pasaulē visbiežāk lietotā metode, ar kuru tiek vērtētas un sertificētas ilgtspējīgi uzbūvētas ēkas. Sertifikāts raksturojas ar tā visaptverošo, objektīvi izmērāmo, caurskatāmo un dinamisko kritēriju sistēmu. BREEAM sertifikāts biroja ēkām piešķir veidu, kā plānot un būvēt videi un lietotājam draudzīgi, turklāt nodrošinot zemākus apsaimniekošanas un uzturēšanas izdevumus ēkas dzīves cikla laikā. Tāpat šis sertifikāts ēkām piešķir augstāku vērtību, sekmē zemākas ekspluatācijas izmaksas, respektē ekoloģiju un bioloģisko daudzveidību, tostarp ietaupa dabas resursus.