RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Par apdrošinātāja BALTA jauno valdes priekšsēdētāju kļuvis Bogdans Benčaks

Par apdrošinātāja BALTA jauno valdes priekšsēdētāju kļuvis Bogdans Benčaks
Foto: Balta.lv
KRUSTTEVS.COM · 23.10.2014. 17:33

Vakar, 22.oktobrī Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU Group) padome par jauno BALTA valdes priekšsēdētāju apstiprinājusi Bogdanu Benčaku (Bogdan Benczak). Bogdans Benčaks jau kopš 1999.gada strādā Polijas apdrošinātāja PZU grupā, kurā patlaban pilda ārvalstu biznesa attīstības departamenta direktora pienākumus, kā arī ir atbildīgs par PZU grupas filiālēm Lietuvā, Ukrainā un nu arī Latvijā. 

 

„Latvijas lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA padomē un valdē ir notikušas izmaiņas atbilstoši PZU stratēģijai - mūsu klientiem tas neko nemainīs, tikai ļaus iegūt augstākas kvalitātes pakalpojumus un apkalpošanu. Tāpēc esmu lepns pievienoties pieredzējušu profesionāļu komandai un Latvijā lielākajai apdrošināšanas sabiedrībai. Mūsu galvenais mērķis ir saglabāt veiksmīgās BALTA tradīcijas kā tirgus līderim un turpināt „audzēt” tirgus daļu, kā arī saglabāt labo praksi korporatīvās sociālās atbildības jomā,” komentē BALTA valdes priekšsēdētājs B.Benčaks.

 

PZU grupai attīstoties Baltijas valstīs, tiek īstenota jauna paplašināšanās stratēģija. Tādēļ vakar, 22.oktobrī Latvijas Finanšu un tirgus kapitāla komisija ir apstiprinājusi BALTA padomes ieceltos jaunus apdrošināšanas kompānijas valdes locekļus – valdes priekšsēdētājs Bogdanu Benčaku, kā arī par finanšu sfēru atbildīgo valdes locekli Rafalu Ribkovsku.

 

Kā ziņots iepriekš, 2014.gada 14.oktobrī no valdes locekļu amatiem atkāpās Sandis Šteins (valdes priekšsēdētājs), Līga Abramoviča (finanšu direktore), Jozas Buitkus (Juozas Buitkus), kā arī Marciks Pjotrs Huberts (Marczyk Piotr Hubert).S.Šteins, M.P. Huberts un J.Buitkus darbu BALTA neturpina, bet L.Abramoviča turpinās pildīt finanšu direktores pienākumus.