RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Andris Piebalgs apmeklē Latvijas Universitāti un vienojas par vieslekciju cikla organizēšanu

Andris Piebalgs apmeklē Latvijas Universitāti un vienojas par vieslekciju cikla organizēšanu
Foto: Lu.lv
KRUSTTEVS.COM · 07.11.2014. 13:20

Tikai nedēļu pēc Eiropas Savienības (ES) attīstības komisāra amata atstāšanas, 6.novembrī Andris Piebalgs apmeklēja savu Alma Mater - Latvijas Universitāti (LU), lai tiktos ar Universitātes vadību un mācībspēkiem un vienotos par sadarbību vieslekciju cikla organizēšanā LU studentiem nākamajā mācību semestrī.

 

Ar bijušo Eiropas Savienības komisāru no Latvijas Andri Piebalgu tikās LU mācību prorektors prof. Andris Kangro, LU Akadēmiskā departamenta direktors Ojārs Judrups, Eiropas studiju maģistra programmas direktore prof. Tatjana Muravska, LU Žana Monē Izcilības centra pārstāve Zane Zeibote un LU vadošais pētnieks, Eiropas studiju maģistra programmas gala pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs Dr.Jānis Vaivads.

 

Tikšanās laikā tika apspriests Latvijas izglītības sistēmas kvalitātes starptautiskais izvērtējums (How the world`s most improved school systems keep getting better, 2010), kurā Andris Piebalgs minēts kā viens no starptautiskajiem līderiem reformu rosināšanā Latvijas izglītības sistēmā. Piebalga kungs atzīmēja, ka sadarbība ar LU ir prioritāte viņa turpmākā darbībā un vienojās ar LU pārstāvjiem par vieslekciju cikla organizēšanu Universitātes studentiem nākamajā, 2014./2015. ak. g. pavasara semestrī. Lekcijas par ES aktuāliem jautājumiem saistībā ar budžeta, enerģētikas un attīstības sadarbības politiku būs balstītas A.Piebalga pieredzē, kas gūta, 10 gadus strādājot ES enerģētikas komisāra (2004-2009), attīstības komisāra (2010-2014) un budžeta komisāra (07-11.2014) amatos.

 

Lekciju ciklu paredzēts iekļaut starpdisciplinārajā Eiropas studiju maģistra programmā, taču lekcijas varēs apmeklēt arī citi Universitātes studenti, pasniedzēji un citi interesenti. Plānots, ka vieslekcijas tiks lasītas latviešu un angļu valodā, kā arī būs pieejamas tiešraidē un videoierakstā LU portālā ikvienam interesentam.

 

Gan LU, gan Andris Piebalgs apliecināja gatavību turpmākai sadarbībai arī citos jautājumos, lai veicinātu studentu un arī plašākas sabiedrības izpratnes par ES jautājumiem padziļināšanu.

 

Eiropas Savienībai aktuālu jautājumu skaidrošanai un analizēšanai vienmēr ir bijusi īpaša nozīme Eiropas studiju maģistra programmas īstenošanā, bet jo svarīgāki šie jautājumi būs tieši nākamajā pusgadā, kad Latvija būs atbildīga par ES Padomes prezidentūru. Tādēļ Latvijas Universitāte ir īpaši gandarīta par iespēju aktīvi informēt studentus un arī iesaistīties plašākā publiskā diskusijā par ES nozīmīgiem jautājumiem, pieaicinot Latvijas ietekmīgākās amatpersonas un ekspertus Eiropas Savienībā.