RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / RĪGA

Latvijas un Ķīnas zinātniskās institūcijas paraksta sadarbības līgumu

Latvijas un Ķīnas zinātniskās institūcijas paraksta sadarbības līgumu
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 04.11.2016. 19:18

Šodien, 4. novembrī, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas samita “16+1” ietvaros, Latvijas Zinātņu akadēmijā (LZA) notika augsta līmeņa tikšanās, kuras noslēgumā LZA un Ķīnas Tautas Republikas Sociālo Zinātņu akadēmija (ĶTR SZA) parakstīja divpusēju sadarbības līgumu.

 

Sadarbības līgumu parakstīja LZA prezidents Ojārs Spārītis un ĶTR SZA prezidents Wang Weiguang. Tikšanās laikā ar prezentāciju uzstājās Latvijas zinātnes Latvijas Organiskās sintēzes institūta Zinātniskās padomes priekšsēdētājs profesors Ivars Kalviņš, iepazīstinot viesus ar Latvijas zinātnes sasniegumiem. Tikšanās laikā piedalījās arī Latvijas kosmētikas ražotāja SIA "Elier Cosmetics" un holdinga “Rigvir” uzņēmumu pārstāvji.

 

Šāda sadarbība veicinās ekonomiskos sakarus, kā arī paplašinās sadarbību ar Ķīnu investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras nozarēs. “16+1” iniciatīvas ietvaros Ķīna definējusi trīs prioritāras potenciālās sadarbības jomas: infrastruktūra, augstās tehnoloģijas un zaļās tehnoloģijas.

 

16+1 ir Ķīnas iniciatīva, kuras būtība ir aktivizēt sadarbību ar 11 Eiropas Savienības dalībvalstīm un piecām Balkānu valstīm (Albānija, Bosnija-Hercegovina, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Melnkalne, Polija, Rumānija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības un kultūras jomās.