RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Politiķis Ķirsis priekšvēlēšanu kampaņā izmantos drosmi un humoru

Politiķis Ķirsis priekšvēlēšanu kampaņā izmantos drosmi un humoru
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 14.02.2013. 20:49

„Priekšvēlēšanu laikā politiskā cīņa bieži vien iegūst pārāk nopietnu nokrāsu, tāpēc politiķiem dažkārt ir jābūt drosmīgiem un jāprot paskatīties uz sevi arī no malas, nebaidoties šim nolūkam izmantot arī humoru,” uzskata Reformu partijas (RP) deputāta amata kandidāts Vilnis Ķirsis, kurš Rīgas sarakstā startēs ar otro numuru.

 

Pašlaik Ķirsim portālā „draugiem.lv” ir izveidota mājaslapa ar nosaukumu „Par Ķirsi!” un twitter konts @ParKirsi, kur redzams logotips ar ķirša ogu. Arī mājaslapā, kura veltīta dažādām viņa politiskajām un sabiedriskajām aktivitātēm, netrūkst asprātīgu elementu. Tā, piemēram, pie raksta, kas veltīts apkures problēmām Rīgā, pievienots attēls no pazīstamās ASV filmas „Diktators”, ar kuru acīmredzot domāts pašreizējais pilsētas mērs.

 

Kā Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs un siltumenerģijas PVN likmes pazemināšanas pretinieks Vilnis Ķirsis bija vienīgais, kas devās protestētāju pūlī otrdien notikušajā mītiņā, kurā piketētāji prasīja samazināt PVN likmi apkurei. Diskutējot ar protestētājiem, viņš uzsvēra, ka PVN samazināšana no 12 līdz 5 procentiem neko nemainīs siltuma patērētājiem. Ja iedzīvotājs par siltumu maksā 112 latu, bet pēc likmes samazināšanas maksātu 105 latus, pēc Ķirša domām, tā nebūtu būtiska atšķirība. Tā kā siltuma enerģijas cenas, visticamāk, tikai augs, būtisku ietaupījumu spētu dot tikai māju siltināšana, kas ļautu šos izdevumus samazināt uz pusi, skaidro parlamentārais sekretārs.

 

Ķirsis cer, ka viņa piemēram izmantot drosmi un atjautību politiskajā cīņā, vienlaikus pasmaidot gan par sevi, gan par konkurentiem, sekos arī citi politiķi kā no Reformu partijas, tā arī citiem politiskiem spēkiem. „Man šķiet, ka tas varētu palīdzēt varu tuvināt sabiedrībai. Sabiedrība ir nogurusi no augstprātības un neizpratnes, ar kuru politiķi bieži vien izturas pret vienkāršiem cilvēkiem vēlēšanu starplaikā. Es domāju, ka ir jāmainās ne tikai retorikai, bet arī tam, kā mēs, politiķi, katrs skatāmies uz sevi ikdienā,” saka Vilnis Ķirsis.

 

Reformu partijas kandidāts atzīst, ka šie nav vienīgie asprātīgie elementi, kas tiks izmantoti viņa priekšvēlēšanu kampaņā. Būšot arī citas aktivitātes, kas ļaus cilvēkiem uzsmaidīt, neskatoties uz spraigo politisko cīņu, kas šobrīd uzņem apgriezienus publiskajā telpā. Tiesa, sīkākus komentārus par plānotajām aktivitātēm Ķirsis vēl pagaidām nevēlējās sniegt.