RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Augstskolu studenti iesaka Brīvostai atdzīvināt ledlauzi un taupīt energoresursus

Augstskolu studenti iesaka Brīvostai atdzīvināt ledlauzi un taupīt energoresursus
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 04.04.2013. 10:17

Piektdien, 5. aprīlī noslēgsies Rīgas brīvostas pārvaldes organizētais studentu radošo projektu konkurss „Osta pilsētai”, kurā kreatīvāko ideju vidū atrodami gan pasākumi ledlauža “VARMA” atdzīvināšanai, gan priekšlikumi energoresursu taupīšanai. Labākie studentu darbi tiks noskaidroti, vērtējot sagatavotās prezentācijas, un iestrādāti ostas Ideju bankas pamatkapitālā.

 

Konkurss notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā studenti iesniedza rakstu darbus par dažādām ar ostu saistītām tēmām. Savukārt finālā, kas notiks piektdien, būs komandu sacensība: labāko darbu autori sacentīsies klātienē, uz vietas prezentējot un aizstāvot savas idejas kompetentai žūrijai.

 

“Pavisam konkursam pieteicās 168 studenti no dažādām Latvijas augstskolām, bet 56 dalībnieki iesniedza savus radošos projektus. Savukārt otrajā kārtā par galvenajām balvām un 3 godalgotajām vietām – diviem iPad 3 (1. vietai), diviem iPad MINI (2. vietai) un diviem iPod TOUCH (3.vietai) – cīnīsies piecas komandas. Tā kā visos iesniegtajos darbos studenti nākuši klajā ar visai progresīvām un atšķirīgām idejām, pašlaik ir grūti prognozēt uzvarētājus – viss atkarīgs no tā, cik labi konkursa dalībnieki piektdien mācēs aizstāvēt savus projektus un pārliecināt konkursa žūriju, ka tieši viņu komandas darbs ir pelnījis pašu augstāko novērtējumu,” stāsta konkursa “Osta pilsētai” žūrijas priekšsēdētājs Ēriks Škapars.