RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Lielākā vairumtirdzniecības veikala "Orange Cash & Carry" apgrozījums ir pieaudzis par 40 procentiem

Lielākā vairumtirdzniecības veikala
Foto: orangecandc.com
KRUSTTEVS.COM · 11.04.2013. 10:55

Lielākā vairumtirdzniecības veikala "Orange Cash & Carry" apgrozījums ir pieaudzis par 40 procentiem, salīdzinot ar 2011. gadu. Situācijai tirgū ļauj prognozēt, ka šogad tiks sasniegts vēl 30-40 procentus liels apgrozījuma kāpums, salīdzinot ar 2012. gadu.

 

"Veikala finanšu rādītāju straujais pieaugums galvenokārt skaidrojums ar tā īpašnieka – SIA "Rskorpions" – veiksmīgi paplašināto savu iepirkumu portfeli un dažādoto preču sortimentu, uzsākot sadarbību arī ar vietējiem izplatītājiem. Tādā veidā ir uzrunāta arvien lielāka pircēju auditorija, kas atspoguļojas pieaugošos finanšu rādītājos – "Rskorpions" pagājušajā gadā dubultoja savu apgrozījumu un peļņu, salīdzinot ar 2011. gadu: uzņēmuma neto apgrozījums pērn bija 10,94 miljoni latu, pārskata gada peļņa – 157 tūkstoši latu. Savu artavu uzņēmuma kopējā rezultātā deva arī vairumtirdzniecības veikals "Orange Cash & Carry", kur vienuviet pieejams plašs pārtikas produktu un citu preču sortiments par vairumtirdzniecības cenām, turklāt ar iespēju uzņēmumiem maksāt uz vietas skaidrā naudā," skaidro Antra Sietiņa, "Orange Cash & Carry" koncepta attīstītāja, SIA "Rskorpions" valdes priekšsēdētāja.

 

Pastāvīgo "Orange Cash & Carry" klientu skaits, kas 2011. gada nogalē bija rēķināms astoņos simtos, tagad jau pieaudzis līdz pieciem tūkstošiem. Veiktajos iepirkumos pieaugusi ne tikai preču masa, bet arī to kvalitāte – pircēji aizvien vairāk izvēlas izcilākus un tādēļ dārgākus pārtikas produktus. "Veikala finanšu rādītāji uzskatāmi apliecina vispārējās pozitīvās tendences Latvijas ekonomikā, ko iezīmē arī kopējais tirdzniecības nozares apjomu pieaugums: par saimniecisko krīzi varam jau pavisam droši runāt pagātnes formā," saka A. Sietiņa.

 

Kā zināms, kopš 2011. gada jūlija vairumtirdzniecībā atkal ir atļauti norēķini skaidrā naudā, līdz ar to arī Latvijā var veiksmīgi darboties Ziemeļamerikā un Eiropā sen aprobētais "Cash&Carry" tirdzniecības formāts – noliktavas tipa veikals jeb tirdzniecības bāze, kur preces ir fasētas lielos iepakojumos un norēķinus iespējams veikt turpat uz vietas skaidrā naudā (vai ar maksājumu kartēm).

 

Veikals "Orange Cash & Carry" Rīgā, Ulmaņa gatvē darbojas kopš 2011. gada beigām, tā kopējā platība ir ap 5 tūkstošiem kvadrātmetru. Sākotnēji SIA "Rskorpions" veikala izveidē ieguldīja 2 miljonus eiro. Klientiem tiek piedāvāta iepakotā pārtika, augļi un dārzeņi, svaiga gaļa un zivis, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, saldētās un atdzesētās fasētās preces, dažādas sadzīves preces un dzīvnieku pārtika, arī tabakas izstrādājumi. Veikala galvenā mērķauditorija ir mazie un vidējie komersanti, tostarp HoReCa sektorā strādājošie uzņēmumi, kuri vienuviet var iepirkt ļoti dažāda sortimenta preces vairumā par zemākām cenām nekā klasiskajās tirdzniecības vietās. Veikalā drīkst iepirkties arī juridisko personu darbinieki, iegādājoties preces pašu patēriņam.  SIA "Rskorpions" tuvākajos gados plāno paplašināt darbību, atverot vismaz vēl vienu "cash&carry" formāta tirdzniecības vietu, bet tā, visticamāk, tiks veidota ārpus Latvijas.