RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Reģionu alianse piesaka savu sarakstu Ropažu novadam

Reģionu alianse piesaka savu sarakstu Ropažu novadam
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 26.04.2013. 10:02

Centrālā vēlēšanu komisija ir apstiprinājusi politiskās partijas „Reģionu alianse” deputātu kandidātu sarakstu Ropažu novada domes vēlēšanām 1. jūnijā. Pavisam sarakstā iekļauti 18 kandidāti, kā tā līdere ir pieteikta Sanita Megere - Klevinska, Ropažu novada domes priekšsēdētāja vietniece un RA valdes locekle.

 

Tāpat saraksta galvgalī atrodami: uzņēmējs un RA Ropažu nodaļas vadītāja vietnieks Zigurds Erciņš, AS „Sadales tīkls” valdes loceklis Raimonds Skrebs, zemnieku saimniecības „Rasas” vadītājs Aigars Kleins. Ilggadējais novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis ir izvēlējies startēt vēlēšanās ar piekto kārtas numuru. "Vēlos nodot stafeti drošās rokās, bet pats arī nepalikšu malā. Jūtos atbildīgs par savu novadu, un šīs jūtas nevar vienkārši palaist pensijā," saka pašvaldību politikas veterāns. Aiz viņa sarakstā ir pašvaldības izpilddirektors Jānis Baklāns un kādreizējā kamaniņbraucēja un tagadējā trenere Ingrīda Amantova, kā arī citi novadā cienīti cilvēki.

 

Novadam partija ir pieteikusi sekojošas prioritātes: attīstība un infrastruktūra; izglītība; Sociālie pakalpojumi un veselības aprūpe. Par savām vērtībām RA piesaka stabilu lietu kārtību, darbu cilvēku labā un atbildību. Partijas mērķis ir Ropažu novada teritorijas sociāli ekonomiskā attīstība, tajā skaitā pašvaldības teritorijā dzīvojošo cilvēku labklājības līmeņa paaugstināšana.   

 

RA nodaļa Ropažos tika dibināta šā gada 14. martā, un par tās vadītāju tika ievēlēta Sanita Megere – Klevinska. Šobrīd partijā "Reģionu alianse" ir vairāk kā četri simti biedru, un tā jau ir pārstāvēta 33 Latvijas pilsētās un novados - Alojā, Ādažos, Babītē, Baldonē, Carnikavā, Garkalnē, Gulbenē, Grobiņā, Inčukalnā, Jelgavā un Jelgavas novadā, Jūrmalā, Ķekavā, Krimuldā, Lielvārdē, Liepājā, Limbažos, Olainē, Ropažos, Salaspilī, Salacgrīvā, Saldū, Sējā, Siguldā, Skrundā, Smiltenē, Stopiņos, Talsos, Limbažos, Kandavā, Ozolniekos, Vecumniekos un Venstpilī. RA piedalīsies pašvaldību vēlēšanās šā gada 1. jūnijā un 12. Saeimas vēlēšanās.

 

RA biedri ir arī 12 pašvaldību domju priekšsēdētāji: Andrejs Ence (Babītes novads), Indra Rassa (Saldus novads), Nellija Kleinberga (Skrundas novads),Ainārs Mežulis (Smiltenes novads) Dagnis Straubergs (Salacgrīvas novads), Pēteris Balzāns (Ādažu novads), Karina Putniņa (Baldones novads), Uģis Mitrevics (Siguldas novads), Rihards Melgailis (Vecumnieku novads), Guntis Liepiņš (Sējas novads), Antons Cibuļskis (Ropažu novads) un Dace Vilne (Alojas novads).