RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Goldinvest Asset Management apgrozījums pērn sasniedzis vairāk kā 5 miljonus latu

Goldinvest Asset Management apgrozījums pērn sasniedzis vairāk kā 5 miljonus latu
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 16.05.2013. 11:07

Dārgmetālu tirdzniecības kompānija AS „Goldinvest Asset Management” (Goldinvest) 2012. gadā ir saglabājusi stabilu apgrozījumu 5,22 miljonu LVL apmērā, kas faktiski ir 2011. gada līmenī, kad Goldinvest sasniedza rekordapgrozījumu – 5,24 miljonus LVL. Pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar auditētajiem zaudējumiem 30 tūkstošu LVL.

 

Ņemot vērā niecīgo peļņas maržu dārgmetālu tirdzniecības biznesā, kurā darbojas Goldinvest, negatīvu iespaidu uz Goldinvest 2012. gada rezultātiem ir atstājusi Valsts ieņēmumu dienesta piemērotā metodika nodokļu ieturēšanai dārgmetāla lūžņu iepirkšanas gadījumā, kurai uzņēmums nepiekrīt un piemēroto sodu 31 tūkstošu LVL apmērā ir pārsūdzējis,” norāda Goldinvest padomes priekšsēdētājs Pēteris Avotiņš.

 

Savukārt, auditēto neto rezultātu korekcija, salīdzinot ar nerevidēto gada pārskatu, skaidrojama ar to, ka tika precizēti un apkopoti Lietuvas filiāles izdevumi, kur operatīvie rezultāti bija nepilnīgi, jo Lietuvas likumdošana pieļauj gada pārskatu sagatavošanu ilgākā laika posmā, salīdzinot ar Latvijas normatīvajiem aktiem.

 

2012. gadā Goldinvest apmaiņā pret vairākiem nekustamajiem īpašumiem atsavināja tai piederošās akcijas akciju sabiedrībā „VEF” un daļas sabiedrībā ar ierobežotu atbildību „VEF Komunikāciju serviss”. Šīs darbības rezultātā Goldinvest aktīvu vērtība ir pieaugusi par 14% un sasniegusi 2,31 miljonu LVL. Iegūtie nekustamie īpašumi tiek izmantoti kā nodrošinājums bankas kredītlīnijai, no kuras iegūtie līdzekļi, ir ieguldīti Goldinvest attīstībā, uzlabojot Goldinvest kredītspēju un ļaujot koncentrēties uz pamatbiznesa paplašināšanu.

 

2012. gadā sekmīgi turpināja darboties Goldinvest veikali Rīgā, Brīvības gatvē 214 un t/c „Galleria Riga”, Rīgā, Dzirnavu ielā 67. Papildus servisu klientiem sniedza iespējas veikt pasūtījumus uzņēmuma interneta veikalā www.latgold.lv, kā arī filiālē Viļņā, Lietuvā un meitas firmā Maskavā, Krievijā. Tomēr pārskata gada laikā tika pieņemts lēmums slēgt uzņēmuma veikalu Maskavā, Krievijā. Šāds lēmums tika pieņemts, jo veikala darbība nesasniedza gaidītos finanšu rezultātus un radīja zaudējumus.

 

2013. gadā Goldinvest plāno saglabāt līdzšinējo apgrozījumu un gūt peļņu 50 tūkstoši LVL apmērā.