RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

IKT gada balvai Platīna pele 2013 iesniegts rekordliels pieteikumu skaits

IKT gada balvai Platīna pele 2013 iesniegts rekordliels pieteikumu skaits
Foto: Publicitātes foto
KRUSTTEVS.COM · 05.11.2013. 10:29

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvai "Platīna pele 2013" iesniegts rekordliels pieteikumu (54) skaits − kopā trijās nominācijās “E-pakalpojumi”, “E-biznesa risinājumi un inovācijas” un "Labākais E-skolotājs". Balva kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē – LIKTA šāgada konferencē tās ieguvēji tiks sumināti jau septīto reizi.

 

Balvas „Platīna pele” mērķis ir celt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares prestižu, informēt sabiedrību par Latvijas iespējām IKT attīstībā, apzinot un cildinot pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos e-pakalpojumus, e-biznesa risinājumus un inovācijas, kā arī informēt par tiem biznesa vidi un sabiedrību Latvijā un ārvalstīs. Tāpat šī balva godina cilvēkus, kuri veicina informācijas sabiedrības attīstību vietējā vai nacionālā mērogā – informātikas skolotājus, e-prasmju pasniedzējus vai citus cilvēkus par viņu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā.

 

„Šis ir kārtējais neapstrīdamais apliecinājums Latvijas IKT nozares mērķtiecīgai izaugsmei un informācijas sabiedrības stabilai attīstībai. „Platīna pele” jau vairākus gadus cildina nozīmīgākos projektus un cilvēkus, kas dod paliekošu labumu valstij, ikvienam tās iedzīvotājam un tautsaimniecībai. Ar balvas palīdzību mēs paplašinām elektronisko pakalpojumu izplatību, nostiprinām sabiedrībā IT speciālistu un e-prasmju skolotāju darba prestižu, stiprinām Latvijas kā tehnoloģiski attīstītas valsts reputāciju,” uzsver Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

 

Projektu un pretendentu vērtēšanu veiks neatkarīga un kompetenta žūrija – LIKTA prezidente Signe Bāliņa, asociācijas viceprezidente Māra Jākobsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, LR Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, VARAM valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Arnis Daugulis, žurnālists un blogeris Juris Kaža, jauno tehnoloģiju uzņēmumu inkubatora „TechHub Riga” valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš un vienas no lielākajām multimediju platformām Latvijā „Mix Media Group” pārstāvis.

 

Ar balvas nolikumu var iepazīties asociācijas mājas lapā „www.likta.lv”. Ikviens interesents drīzumā varēs balsot vadošajā biznesa portālā „www.db.lv” par sev tīkamo “Platīna peles 2013” finālistu jebkurā nominācijā – sabiedrības simpātiju ieguvēji saņems laikraksta „Dienas Bizness” speciālbalvu.

 

Latvijas IKT 2013. gada balvai kategorijās "E-pakalpojumi" un "E-biznesa risinājumi un inovācijas" varēja pieteikties attiecīgo pakalpojumu vai projektu lietotāji – “īpašnieki”: valsts iestādes, uzņēmumi, organizācijas vai privātpersonas. Projektu varēja pieteikt balvai, ja tas bija izstrādāts un ieviests un bija aktīvs pieteikuma iesniegšanas brīdī (pakalpojumam bija jābūt sniegtam vismaz sešus mēnešus). Kategorijā "E-pakalpojumi" tika iekļauti projekti, kas nodrošina valsts pārvaldes vai biznesa pakalpojumu sniegšanu elektroniski vai atsevišķu pakalpojuma saņemšanas soļu izpildi, izmantojot IKT līdzekļus. Kategorijā "Labākais E-skolotājs" sevi balvai drīkstēja izvirzīt pats pretendents, tāpat kandidātu var nosaukt cita persona, saskaņojot savu pieteikumu ar nominēto cilvēku.

 

Apbalvošanas ceremonija norisināsies nozīmīgākajā nacionālajā IKT nozares gadskārtējā pasākumā – LIKTA 15. konferencē šāgada 5. decembrī. Iepriekšējo sešu gadu „Platīna peles“ laureātu vidū ir tādi uzņēmumi un organizācijas kā Ceļu satiksmes drošības direkcija, „Exigen Services”, „If Latvia”, „Lattelecom”, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Lauku atbalsta dienests, „RIX Technologies”, „Swedbank”, „Tilde”, Valsts ieņēmumu dienests, Zemkopības ministrija un citi.

 

Jau ziņots, ka LIKTA 15.konferences „Digitālais vienotais tirgus” mājvieta būs „Radisson Blu Hotel Latvija” (zāle „Alfa”) Elizabetes ielā 55, Rīgā. Konferences galvenais partneris ir SIA „Lattelecom”, tās partneri – VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, AS „Swedbank”, SIA „Tieto Latvia” un SIA „ZZ Dats”. Informatīvie partneri – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, ziņu aģentūras LETA biznesa portāls „Nozare.lv”, laikraksts „Dienas Bizness”, LTV raidījums „Nākotnes parks”. Konferences tiešraidi nodrošinās viena no lielākajām multimediju platformām Latvijā „Mix Media Group”.