RezervesDALAS24.lv

Nauda un vara / Skats

Sumināta 5 miljonā dokumenta eParakstītāja

Sumināta 5 miljonā dokumenta eParakstītāja
Foto: Ekrānšāviņš no interneta
KRUSTTEVS.COM · 09.01.2014. 14:55

Iesākot 2014.gadu, sasniegti 5 miljoni eParakstītu dokumentu, kopš elektroniskā paraksta ieviešanas Latvijā. Dokumentu ar šādu vēsturisku kārtas skaitli eParakstījusi Nacionālā Kino centra finansu un budžeta vecākā speciāliste Anita Kolbina, kuru šodien personīgi sveica Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

 

Zīmīgais dokuments pēc parakstīšanas ar eParaksta viedkarti sūtīts uz Valsts kasi, atzina Anita Kolbina, kura ikdienā pārsvarā parakstot grāmatvedības dokumentus – saraksti ar kreditoriem un debitoriem, norēķinu salīdzināšanu. „Tas, protams, palīdz man gan ietaupīt laiku, gan naudu un emocijas. Esmu nokārtojusi elektronisko parakstu vēl trim kolēģiem, līdz ar to šobrīd er eParakstu dokumentus paraksta četri Nacionālā Kino centra darbinieki,” stāsta Anita Kolbina.

 

„Nenoliedzami eParaksts ir labs rīks valsts pārvaldes efektivitātes palielināšanai un prieks, ka tā lietotāju skaits ar katru gadu tikai aug – ja 2012.gadā tika eParakstīti 1,3 miljoni dokumenti, tad pērn jau 1,8 miljoni. No savas puses varu apsolīt, ka tiek darīts viss, lai eParaksts kļūtu lietotājiem ērtāks un draudzīgāks. Liels paldies, ka uzticaties mums un aicinām parakstīties ar eParakstu arī turpmāk,” sveicot eParaksta lietotāju, norādīja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

 

„Tas, ka ar eParakstu parakstītu dokumentu skaits jau ieiet sestajā miljonā, ir apliecinājums šī pakalpojuma nepieciešamībai un potenciālam. Plānojam, ka arī šogad turpināsies tendence arvien aktīvāk lietot eParakstu ikdienas vajadzībām – ne tikai saziņā ar valsts un pašvaldības iestādēm, bet arī komercsektorā. Nemitīgi norisinās aktīvs darbs pie eParaksta pakalpojuma uzlabošanas, piemēram, pērnā gada nogalē tam ir izveidota jauna programmatūra – eParakstītājs 3.0 – kas atvieglo gan darba uzsākšanu ar eParakstu, gan tā lietošanu,” norāda VAS „Latvijas Radio un televīzijas centrs”(LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

 

eParaksts ir drošs elektroniskais paraksts, un dokumentiem, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, ir tāds pats juridiskais spēks kā dokumentiem, kas veidoti un parakstīti papīra formā. Droša elektroniskā paraksta izsniegšanu nodrošina Latvijā vienīgais Uzticams sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs – VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”. Plašāka informācija: www.eparaksts.lv